BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriApple’ın ödeme kuralları düzenleyici engeline takıldı----

Apple’ın ödeme kuralları düzenleyici engeline takıldı

Apple’ın ödeme kuralları düzenleyici engeline takıldı
08 Ekim 2021 - 17:58 www.finansgundem.com

Hollanda’nın finansal düzenleyicisi Hollanda Tüketici ve Pazar Otoritesi (ACM) Apple’ın ödeme kurallarına yönelik soruşturma başlattı. Raporda Apple’ın ödeme kurallarının rekabeti engellediği ifade edildi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hollanda’nın düzenleyici kurumu Tüketici ve Pazar Otoritesi (ACM) Apple’ın App Store ve uygulama içi satın alımlarda geçerli olan ödeme kurallarının rekabeti engellediği öne sürdü ve Apple’a bu kuralları değiştirmesi yönünde istekte bulundu. Reuters’ın haberine göre 2019 yılında başlatılan soruşturmanın sonucunda “Apple’ın pratikleri dominant pazar pozisyonunu kötüye kullanmak anlamına geliyor” dendi.

Soruşturmada OKCupid ve Tinder gibi birçok çöpçatanlık uygulamasının ardındaki şirket Match Group tarafından yapılan şikayet de dikkate alındı. ACM geçtiğimiz ay soruşturmanın sonucunu Apple’a bildirdi. Kurum henüz Apple’ı cezaya çarptırmamış olsa da, ödeme sisteminde bazı değişikliklerin yapılmasını talep etti.

Apple’ın ise Rotterdam’da mahkemeye başvurarak, şirketin savunması tamamlanmadan raporun yayınlanmasını engellemek üzere hamle yaptığı söylendi. Apple’dan yapılan açıklamada App Store’da geçerli ödeme sisteminin müşterilerin ödeme bilgilerini güvende tutmayı hedeflediği söylendi.

Ödeme sisteminin aynı zamanda App Store deneyiminin, uygulamalar arasında tutarlılığını sağlamayı amaçladığı da ifade edildi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre son yıllarda dünya çapında hükümetler ve şirketler Apple’ın pazardaki varlığının rekabeti engellediğini dile getiriyor. Apple uygulama geliştiricilerden, tüm uygulama içi satın alımlarda %15 ila %30 komisyon alıyor.

Aynı zamanda müşteriler Apple’ın ödeme sistemini kullandığında, devam eden üyelik ödemeleri için de komisyon alınıyor. Uygulamalarının App Store’da yer almasını isteyen tüm geliştiricilerin ise Apple’ın ödeme sistemini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

 

Ünlü oyun firması haftada 4 günlük mesai düzenine geçiyor

 

Yatırımcıların yarısına yakını o altcoini Bitcoin'e rakip görüyor

 

Çinli e-ticaret şirketine 533 milyon dolarlık ceza

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)