BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple’ın metaverse planları----

Apple’ın metaverse planları

Apple’ın metaverse planları
13 Ocak 2022 - 17:04 www.finansgundem.com

Apple henüz metaverse ya da Web3 olarak bilinen yeni sanal dünya için planlarını açıklamadı. Ancak birçok kişi şirketin sanal gerçeklik cihazlarını piyasaya süreceğini tahmin ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Metaverse’e yönelik heyecanın tetikleyicisi Apple olmamış olabilir, ancak şirket bu heyecanın meyvelerini toplayacak. iPhone üreticisinin dijital evrenin yaygın olarak benimsenmesinden fayda görmesinin beklenmesi de, son aylarda şirketin hisselerinde görülen yükselişin nedenlerinden bir tanesi. Apple bu ayın ilk günlerinde değeri 3 trilyon doların üzerine çıkan ilk şirket oldu. Yatırımcılar ve analistler Apple’ın gelecek yıl sanal gerçeklik cihazlarını piyasaya süreceğini tahmin ediyor.

Bu da ilerleyen yıllar için yeni bir büyüme kaynağı olarak görülüyor.

Şirket henüz planlarını açıklamadı ancak CEO Tim Cook, son yıllarda bu teknolojilere övgüler yağdırmasıyla biliniyor. Cook, metaverse’ün Apple’ın geleceğinin önemli bir kısmını oluşturduğunu söyledi.

Metaverse’e yönelik heyecan, Facebook’un Kurucu Ortağı Mark Zuckerberg’in 28 Ekim’de şirketin ismini Meta olarak değiştirdiğini açıklamasıyla birlikte yükseldi.

Meta’nın hisse fiyatı o dönemden bu yana %6,7 yükseliş gösterirken, Apple’ın hisselerindeki yükseliş %18 olarak gerçekleşti.

Wall Street Journal’ın haberine göre uzun süredir Apple’ı takip eden Morgan Stanley Analisti Katy Huberty geçtiğimiz ay şirketin hisseleri için hedef fiyatı 164 dolardan 200 dolara çıkardı. Yükselişin nedeni ise şirketin metaverse’e yönelik ürünlerini piyasaya sürmesinin beklenmesi oldu. Huberty 7 Aralık tarihinde yatırımcılara gönderdiği notta, “yeni ürün kategorilerinin fiyatlanması gerekiyor” dedi. Devamında, “girişim sermayesi tarafından desteklenen sanal gerçeklik şirketleriyle yaptığımız görüşmelerde, ortak kanaat Apple’ın pazara girmesiyle bu teknolojinin kitleler tarafından benimseneceği yönündeydi” ifadelerini kullandı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre metaverse şimdilik bir hayalden ibaret olsa da, sektör katılımcıları insanların çalışmak, oyun oynamak, alışveriş yapmak ve eğlenmek için sık sık ziyaret edeceği bir dijital dünya haline geleceğini söylüyor.

Analistlerse Apple’ın donanım, yazılım ve hizmetlerini bu alana yöneltebileceğini düşünüyor. 

Bernstein Analisti Toni Sacconaghi yakın zamanda Apple’ın 2030 yılında 22 milyon artırılmış gerçeklik cihazını piyasaya sürebileceğini, bunun da gelirleri %4 oranında artırabileceğini söyledi. 2040 yılında ise bu cihazların şirketin gelirlerinin %20’sini oluşturabileceğini ifade etti. Bu yeni sanal dünya için oluşacak pazarın ne kadar büyük olacağı henüz bilinmese de, Apple şimdiden bu alandaki liderlik için diğer teknoloji devleriyle çarpışmaya başladı.

Meta uzun yıllardır sanal gerçeklik başlıkları satıyor ve agresif genişleme planları bulunuyor. Microsoft’un ise artırılmış gerçeklik başlığı bulunuyor ve şirket metaverse’e yönelik planlar yapıyor. Apple içinse bazı analistler, uzun vadeli bir başka projede de ilerleme bekliyor ve elektrikli araç çalışmalarının açıklanabileceğini düşünüyor. Synovus Trust Portföy Yöneticisi Dan Morgan, “birçok analist Apple’ın iPhone üretimi dışındaki alanlarda da ürün çeşitliliğini artırabileceğine işaret ediyor.

Bunlar arasında sürücüsüz araçlar, sanal gerçeklik ve metaverse de bulunuyor” dedi. Synovus’un en büyük yatırımlarının Apple’da bulunduğunu belirten Morgan, “bu segmentlerin Apple’ın toplam gelirlerine önemli ölçüde katkıda bulunması için yıllar gerekiyor” ifadesini kullandı.

ABD bankaları finteklere karşı harekete geçiyor

 

Uzman isim uyardı: Sanal arsa almak için henüz erken!

 

Metaverse’ün kazananları çip üreticileri olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)