BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiApple'ın başı dertte----

Apple'ın başı dertte

Apple'ın başı dertte
21 Nisan 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

Barclays analistleri Apple'ın üretim hattı ile ilgili büyük bir soruna dikkat çekti: Apple üretim hattında önemli yöneticilerini kaybediyor...

Barclays analistleri Apple'ın üretim hattı ile ilgili büyük bir soruna dönüşebilecek önemli bir detaya dikkat çekti: Apple üretim hattında önemli yöneticilerini kaybediyor...Barclays analisti Ben Reitzes Apple raporunda göze çarpmayan bir detaya dikkat çekti. Apple, üretim ortağı Foxconn’da önemli yöneticiler kaybediyor. Barclays Asya Analisti Kirk Yang’ın bildirdiğine göre iPhone'ları üreten iDPBG şirketinin başkanı Michael Chung, 2012 yılının son günlerinde izne ayrıldı ve henüz görevinin başına dönmedi. Michael Chung yokluğunda sırasında şirketi vekaleten yöneten Chung Cheng-Yu da (CY Chung) Mart ayı sonunda şirketten ayrıldı. Şirketin yeni başkanı Chen Hui-Uzun, grup dışından geldi ve ürün, personel, mühendislik vb konularda Apple işleri ile ilgili deneyimi bulunmuyor. Şirketin en büyük müşterisi ile ilgili bilgi sahibi olmayan yeni Başkan endişeye sebep oluyor.
Analist Kirk Yang’a göe  bu değişiklikler şirket için potansiyel işletim risklerini içeriyor. Sonuç olarak, Apple üretim sürecini daha güvenilir hale getirmek için inisiyatif alabilir ve daha müdahaleci olabilir.
Bu daha önce hiçbir yerde duyulmamış ciddi bir konu. Ancak şimdilik söylenti olduğu kabul edilmeli zira resmi bir açıklama yok. Reitzes raporunda iPhone, iPad Mini ve yeni iMac ürünlerinde satışları etkileyecek  bazı üretim sorunları olduğunu da vurguladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)