BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaApple tazminat ödemeyi kabul etti----

Apple tazminat ödemeyi kabul etti

Apple tazminat ödemeyi kabul etti
03 Haziran 2013 - 09:01 www.finansgundem.com

Apple iPhone ve iPod touch kullanıcıları ile mahkemelik oldu

Apple mahkemelerden kurtulamıyor. Bu seferde ABD’li teknoloji devi, garanti politikasıyla ilgili açılan davadan ceza aldı. Apple hakkında açılan bu dava sonucunda 153.000 kullanıcıya toplamda 53 milyon dolar tazminat ödeyecek.
Apple iPhone ve iPod touch cihazlarının sıvılarla teması halinde uygulanması gereken prosedürü belirleyen garanti politikasında yaptığı değişiklikler sonucunda, mağdur olan kullanıcılar Apple'a karşı açtı.  Dava konusunda, 3M firmasının ürettiği, sıvı temasını tespit etmek amacıyla kullanılan bantlar yer alıyor. Apple, söz konusu bandı 2009 yılında iPhone ve iPod touch cihazlara yerleştirmiş ve bandın sıvı temasını gösterdiği durumlarda arızaların garanti kapsamı dışında değerlendirileceğini ilan etmişti. Bu değişiklik nedeniyle sahip oldukları arızalı cihazları garanti kapsamında tamir ettiremeyen kullanıcılar ise mahkemeye başvurarak, bandın renk değiştirmiş olmasının illa ki sıvı teması olduğunu göstermediği ve şikayet konusu olan arızanın sıvı temasından kaynaklandığını kanıtlamadığı iddiasıyla zararlarının karşılanmasını talep etmişti. Yapılan testlerde, kullanıcıların haklı olduğu görüldü. Bunun üzerine Apple davada anlaşma yoluna giderek, 153 bin kullanıcıya 53 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)