BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemApo emir verdi----

Apo emir verdi

Apo emir verdi
04 Nisan 2013 - 07:31 www.finansgundem.com

Teröristbaşı Abdullah Öcalan, Kandil'e mesaj gönderdi

Akil İnsanlar Heyeti ve TBMM’de komisyon kurulması gibi gelişmeleri olumlu bulan Abdullah Öcalan’ın, Meclis’te ilk adımın atılmasının ardından Kandil’e “grupları çekin” mesajını göndereceği ve Türkiye’de bulunan bazı grupların çekilmeye başlayacağı ifade edildi. Ancak Öcalan’ın, Başbakan Erdoğan’ın “silahsız çekilme” çağrısı konusunda tereddütleri olduğu, MİT’le de bu konuda görüşmeler yaptığı bu nedenle örgüte ilk aşamada, “Hazır olun, benden haber bekleyin” mesajını ilettiği, ilerleyen aşamada ise bir mektupla görüşlerini aktaracağı ifade edildi.
BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, önceki gün akşam saatlerinde Adalet Bakanlığı yetkilileri ile Akil İnsanlar listesine son şeklini verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının alınması üzerine 4. BDP heyetinin İmralı’ya gitme isteğine olumlu yanıt verildi. Önceki heyetin görüşmesinden dışarıya bilgi sızmaması üzerine 3. İmralı heyetinde yer alan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan heyetin adaya gitmesine yeşil ışık yakıldı.
Basından gizlendi
İmralı’ya giden BDP heyetinin ziyareti basından gizlendi. Heyet, İmralı’ya Akil İnsanlar listesinin yanı sıra Kandil’in Öcalan’a yazdığı yeni mektubu götürdü. Kandil’in mektubunda, Öcalan’ın 21 Mart’ta okunan mesajına uygun hazırlık yapıldığına vurgu yapılırken, Başbakan Erdoğan’ın “silahlarını bırakıp öyle gidecekler” açıklamasına yönelik nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği ifadesi de yer aldı. Kandil’in Öcalan’ın mesajını, “milliyetçilik, dincilik, cinsiyetçilik ve pozitivist bilimciliğin” reddi olarak değerlendirdiği öğrenildi. Mektupta, “Türk-Kürt barışına dayalı demokratikleşme Türkiye’deki tüm sorunlara da çözüm bulacağı ve her kesimle barış yapmak anlamına geleceği” ifade edilirken bu durumun KCK sözleşmesi ve PKK programında da yer aldığına dikkat çekildi.
‘Karara tereddütsüz uyulacak’
Mektupta, örgüt yönetimi tarafından yapılan toplantıda talimat doğrultusunda karar alındığı ve kararın bütün birimlere ulaştırıldığı ifade edilirken, örgütün bütün birimlerinin Öcalan’ın arkasında olduğu ve alacağı karara tereddütsüz uyulacağı bilgisine de yer verildi. İmralı’da Öcalan’la BDP heyeti arasında yapılan görüşmede ağırlıklı olarak Başbakan’ın “silahları bırakıp gitsinler” açıklaması üzerinde duruldu.
Heyetle görüşmesinde MİT’le yaptığı görüşmeyi aktaran Öcalan’ın, “Silahlı güçlerin geri çekilmesine yönelik çağrı yapacağım, ancak geri çekilecek güçler silahlarını nereye bırakacak, örgüte mi bıraksın?” dediği öğrenildi. Öcalan heyete, “Çekilme çağrısı yapacağım, Meclis’te kurulacak komisyonun durumu ve pozisyonuna göre zamanlamayı belirleyeceğim, hazır olsunlar” yönünde bilgi verdi.
‘Aşkla bu sürece katılın’
İmralı’da 4. BDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan’ın bugün doğum gününü kutlamak için gelenlere yönelik kaleme aldığı mektup Fırat Haber Ajansı’nda yayımlandı. Öcalan kısaca şunları kaydetti: “65 yaşıma girmekteyim. Ben üzerime düşeni yaptım. Eylem sırası halkımızın kendisindedir. Onlara olan büyük hürmetimi ve hizmetimi önemli ölçüde tamamladığımı düşünüyorum. Artık görev sizdedir. Sizlerin de bu görevi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Umuyorum ki bu süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın. Kimse kimseyi incitmesin... Ben çok iyiyim.Son nefesime kadar da iyi olacağım.Bu temelde bir kez daha herkesi barışa olan güvenimle selamlıyorum.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)