BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP'nin kararına Türkiye'den ilk tepki!----

AP'nin kararına Türkiye'den ilk tepki!

AP'nin kararına Türkiye'den ilk tepki!
24 Kasım 2016 - 15:57 www.finansgundem.com

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nda yapılan Türkiye oylamasına yanıt verdi

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararını değerlendirdi. Bakan Çelik, "Böyle bir günde AP’nin vizyonsuz kararı hakkında değerlendirme yapmak istemezdim. Esasen bu kararı yok hükmünde sayıyoruz. AP’nin bugün aldığı karar hiçbir hukuki bağlayıcılığı olamayan bir karardır" dedi.

Bakan Ömer Çelik'in açıklamasının satır başları şöyle:

Çatışma oldu ve araca şu anda fazla yaklaşamıyorlar. Hastaneyi ziyaret ettim bir polis kardeşimiz 25 haftalık hamile. İşte bunlar bu kadar alçak.

Böyle bir günde AP’nin vizyonsuz kararı hakkında değerlendirme yapmak istemezdim. Esasen bu kararı yok hükmünde sayıyoruz.

'MESAJ KARARLARLA DEĞİL EYLEMLERLE VERİLİR'

AP’nin bugün aldığı karar hiçbir hukuki bağlayıcılığı olamayan bir karardır. Eğer Türkiye’ye bir mesaj verme niyetleri varsa bunu darbeye direniş göstermiş bir ülkeyle nasıl işbirliği yapmaları gerektiğini değerlendirirlerdi.

Avrupa Parlamentosu, 'Türkiye' kararını verdi

Maalesef tarihe çok kötü geçecek bir karar imza atmış oldular. Avrupa ile ilişkilerin fiilen durmuş olduğu bir durumda bu kararın çıkması şimdiye kadar yaşanılanların tezahürüdür. Mesaj kararlarla değil eylemlerle verilir.

AP'den flaş Türkiye kararı! Müzakereler donduruldu

AP’nin üzerine inşa edildiği değerler ile bu kararı ayırıyoruz. Çünkü bu değerler Avrupa’nın kurucu babalarının dediği gibi, demokrasi, hukuk devleti gibi değerler. Ama bugün demokrasisini canı pahasına savunmuş bir ülkeye AP’nin üyeleri kendi değerleriyle çatışan bir tavır sergilemişlerdir.

'BU KARAR KAPIKULE'DEN GİRMEYECEK'

Bu karar Türkiye - AB arasındaki bir krize değil AP’nin içine düştüğü değerler krizine işaret ediyor. Bu karar öylesine bir siyasi tutarsızlık içeriyor ki bu kararı verenler bu mesajın Kapıkule sınır kapısından girmeyeceğini bilsinler. Mesele hangi kurumun ne mesaj verdiği değildir. Mesele o mesajın bir vizyon içermesidir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hadicanım25 Kasım 2016 10:56

    Avrupa avrupa diye abartıyorlar, abartanlarda sözde anti emperyalist solcular. Hükümet ne duruyorsun salın mültecileri görsünler. Avrupadan ne fayda gördük şimdi göreceğiz.

  • K224 Kasım 2016 18:09

    HALK OLARAK VERİLEN TEPKİNİN KARŞILIĞINI ALDIK DOLAR BORSA TİCARET VS PEKİ HÜKÜMET HİÇMİ KABAHATİNİZ YOK BURADAN DERS ÇIKARACAĞINIZA............KONUŞMAYIN KONUŞTUKÇA BATIYORSUNUZ....

  • Tolga Daniş24 Kasım 2016 17:37

    Ne Avrupa Türkiye siz ne Türkiye Avrupa sız yapabilir.Ancak gereksiz gerginlik farklı sonuçlanabilir

  • Lan oğlum24 Kasım 2016 16:11

    Şantaj,tehtit,bağırma vs geldiğimiz noktaya bakın.Haklı durumdan nasıl haksız duruma düşmeye başladık görün.Ya biraz akıllı siyaset biraz diplomatik dış siyaset.Sizin atarlarınız ancak yurt içinde işe yarıyor onunda yıllardır meyvesini yiyorsunuz,beceriksizler

  • kadir ekici24 Kasım 2016 16:06

    sizin vizyonunuz işid el nusra . avrupanınki insanlık demokrasi vizyonu.