BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAP'deki yolsuzluk soruşturmasında bir kişi serbest bırakıldı----

AP'deki yolsuzluk soruşturmasında bir kişi serbest bırakıldı

AP'deki yolsuzluk soruşturmasında bir kişi serbest bırakıldı
23 Şubat 2023 - 23:41 www.finansgundem.com

AP bağlantılı yolsuzluk, kara para aklama ve suç örgütü kurma soruşturmasında bir kişi serbest bırakıldı

Belçika'da yürütülen Avrupa Parlamentosu (AP) bağlantılı yolsuzluk, kara para aklama ve suç örgütü kurma soruşturmasında tutuklu bulunan AP çalışanı Francesco Giorgi serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılıktan yapılan açıklamaya göre, halen tutuklu bulunan AP'nin Yunan milletvekili Eva Kaili'nin partneri olan Giorgi, bugün hakim karşısına çıkarıldı.

Savcılık, Giorgi'nin elektronik kelepçe takılarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Yolsuzluk soruşturması

Belçikalı makamların yürüttüğü soruşturma kapsamında Aralık 2022'de çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin AP Başkan Yardımcılığı görevi sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, AP'de asistan olarak çalışan Kaili'nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı. Figa-Talamanca daha sonra serbest bırakıldı.

Giorgi'nin, ifadesinde iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella'nın Panzeri'den para aldığını söylediği ileri sürülmüştü. AP Başkanı Roberta Metsola, Cozzolino ile Tarabella'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için süreç başlatmıştı. 2 Şubat'ta dokunulmazlıkları kaldırılan Cozzolino ve Tarabella, bir hafta sonra gözaltına alındı.

Bu kişilerin, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar, iddiaları reddetmişti.

Daha sonraki haberlerde, Fas'ın da bu kişilere rüşvet verdiği iddia edilmiş, Fas istihbaratı ile Fas'ın Varşova Büyükelçisi Abderrahim Atmoun'un şüphelilerle görüştüğü ileri sürülmüştü.

Lübnan Merkez Bankası Başkanı'na yolsuzluk suçlamaması

 

AP'de yolsuzluk soruşturması: Belçikalı vekil gözaltında

 

AP'de yolsuzlukla suçlanan milletvekilleri için karar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)