BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntarktika'nın doğası tehdit altında----

Antarktika'nın doğası tehdit altında

Antarktika'nın doğası tehdit altında
07 Aralık 2021 - 16:19 www.finansgundem.com

Güney Afrika'nın Cape Town kentinden havalanarak Antarktika'ya inen Airbus A340 yolcu uçağının, "dünyanın el değmemiş en büyük doğasını" tehdit ettiği belirtildi.

Guardian'ın haberine göre, 380 yolcuyu taşıyan uçak, 2 Kasım'da Antarktika'da buzulların oyulduğu yaklaşık 3 kilometrelik bir alana iniş yaptı.

Ziyaretçilerin farkında olmadan kıyafetlerine ve ekipmanlarına yapışık halde gelen yabancı tohumlar ve mikroplar bölgede kalıcı hale geldi.

Özellikle saldırgan istilacı türün, Antarktika'daki buzulların geri çekilmesiyle geride kalan buzsuz alanları kolonileştiren, dünyanın birçok yerinde yaygın olan çayır otu olduğu bildirildi.

Bunun yanı sıra yay kuyruk böceği, akarlar ve solucanlar gibi 11 omurgasız türün bölgede yerleşik hale geldiği belirtildi.

Bunların, dünyanın en büyük el değmemiş doğası Antarktika'daki hızlı değişikliklerin endişe verici işareti olduğu kaydedildi.

Türkiye 2050'de yeşil hidrojen ihraç edebilir

 

COP22 Konferansı Antalya'da başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)