BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAntarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu!----

Antarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu!

Antarktika’dan Londra büyüklüğünde buz dağı koptu!
25 Ocak 2023 - 12:15 www.finansgundem.com

İngiltere’nin Antarktika’daki inceleme merkezi 150 metre kalınlığındaki Brunt Buz Rafı’ndan 1.550 kilometrekarelik bir buz dağının koptuğunu duyurdu. Kopan buz dağının yaklaşık Londra büyüklüğünde olduğu belirtildi.


İngiliz Antarktik Araştırmaları Merkezi (BAS), 1.550 kilometrekarelik buz dağının Pazar günü Antarktika kıyısında bulunan ve kalınlığı 150 metre olan Brunt Buz Rafı’ndan koptuğunu belirterek bunun bölgede son iki yılda, ikinci kopuş olduğunun altını çizdi.

BAS, buz dağının kopmasını beklediklerini ve bunun iklim değişikliğinin bir sonucu olmadığını vurguladı. Kopan buz dağının yaklaşık Londra ve bölgeleri büyüklüğünde olduğu ifade edildi.

BAS Direktörü Profesör Dame Jane Francis olayla ilgili “Buzulbilimcilerimiz ve operasyon ekiplerimiz bu olayı önceden tahmin etti. Buz tabakasının ölçümleri, istasyonu çevreleyen yüksek hassasiyetli GPS aletlerinden oluşan otomatik bir ağ kullanılarak günde birkaç kez gerçekleştirilir. Bunlar, buz tabakasının nasıl deforme olduğunu ve hareket ettiğini ölçer ve ESA, NASA ve Alman uydusu TerraSAR-X'in uydu görüntüleriyle karşılaştırılır. Tüm veriler analiz için Cambridge'e geri gönderiliyor, böylece Antarktika kışında bile neler olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Antarktika'ya kadar ulaştı: Mikroplastik tehlikesi!

 

Çin'de son 54 yılın en soğuk günü

 

Dünyanın en soğuk şehri: Termometreler eksi 50'yi gördü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)