BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntarktika'da rekor sıcaklık kaydedildi----

Antarktika'da rekor sıcaklık kaydedildi

Antarktika'da rekor sıcaklık kaydedildi
02 Temmuz 2021 - 14:10 www.finansgundem.com

Dünya Meteoroloji Örgütü, bugün yayınladığı raporunda gezegendeki "en hızlı ısınan" bölgelerden biri olan Antarktika'da sıcaklık rekoru kırıldığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler ajansı, rekor seviyedeki sıcaklığı, "fohn koşulları" (sıcak, kuru rüzgar) yaratan, aşağı eğimli rüzgarların önemli yüzey ısınmasına neden olan yüksek basınç sistemine bağladı.

Antarktika Yarımadası'nın son elli yılda neredeyse 3 derece ile gezegenin en hızlı ısınan bölgelerinden biri olduğu ifade edildi.

WMO Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Arjantin Meteoroloji Servisi Başkanı Celeste Saulo, "Bu yeni gelişme iklim değişikliği için acil eylem gerektirdiğini bir kez daha gösteriyor" dedi.

Rapor, WMO’nun Hava ve İklim Aşırılıkları Arşivi tarafından Antarktika Yarımadası'ndaki hava durumu hakkında yapılan kapsamlı bir incelemeden sonra oluşturuldu.

Dünya üzerinde en fazla ısı artışının Rusya, İskandinavya ve Kanada’nın doğu bölgelerinde görüldüğü; buralarda Ocak ayı sıcaklığının ortalamanın 5 derece üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Ortalama sıcaklığın üstünde seyreden iklim şartları nedeniyle Arktik denizindeki buzullarda normal seviyeden yüzde 5,3; Antarktika denizinde de yüzde 9,8 azalış tespit edildiği kaydedildi.

Ulusal Çevre Bilgi Merkezleri'nde ki bilim insanları, istatistiksel analizler ışığında, 2020 yılının kayıtlardaki en sıcak 5 yıl arasında yer alacağı görüşünde birleşiyor.

Küresel ısınma gerçeği: Dağ buzullarının yüzde 10'u 2050'de yok olacak

Küresel ısınmanın maliyeti 30 trilyon doları bulabilir

Sıcaklıklar alarm veriyor! Uzmanlardan uyarı...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)