BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntalya’ya gelen turist sayısı 2 milyonu aştı----

Antalya’ya gelen turist sayısı 2 milyonu aştı

Antalya’ya gelen turist sayısı 2 milyonu aştı
17 Eylül 2020 - 09:59 www.finansgundem.com

Korona virüsü salgını nedeniyle sekteye uğrayan turizm sektörü normalleşme süreciyle nefes aldı. Antalya'ya gelen turist sayısı 2 milyonu geçti.

Turizmin başkenti Antalya’nın dünyaya açılan kapısı Fraport TAV Uluslararası Antalya Havalimanı verilerine göre, 15 Eylül itibarıyla kente yurt dışından gelen turist sayısı 2 milyonu aştı.

Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz Varol “Sene başından bu yana sadece Antalya Havalimanı üzerinden 2 milyon turist girdisi olmuş. Eylül ayında 500 bin yolcuya yaklaştı. Bunların yarısı neredeyse Rus yolcu. Rusya, Ukrayna bölgesinden çok ciddi talep var” dedi.

Burada önemli bir faktör olarak havalimanı ve bölge olarak, ‘güvenli turizm’ adı altında çok ciddi önlemler aldıklarını, her gelen yolcuya bunların gösterildiğine işaret eden Varol, “Ağustos ayında Antalya’ya 225 bin Rus girişi olurken, bu rakama eylül ayının ilk 15 gününde ulaştık. Yani gün geçtikçe artan bir talep var” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)