BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAntalya'da yabancıya konut satışında büyük artış----

Antalya'da yabancıya konut satışında büyük artış

Antalya'da yabancıya konut satışında büyük artış
17 Nisan 2021 - 13:34 www.finansgundem.com

Turizm kenti Antalya'da martta yabancıya konut satışı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 52'lik artışla 889 olarak gerçekleşti

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışı verilerinde Antalya'nın özellikle ülke genelinde öne çıkmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye genelinde yabancıya satılan 5 konuttan birisinin Antalya'da olduğunu aktaran Çetin, şunları kaydetti:
"Türkiye genelinde martta yabancıya konut satışı geçen yıla göre yüzde 40 artışla 4 bin 248 oldu. Bunun 889'u Antalya'da gerçekleşti. Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 52'lik bir artış yaşadı. Yabancıya konut satışında İstanbul'un ardından ikinci sıradaki kentimizin cazibesi, salgın sürecinde de konut yatırımı yapmak, Antalya'da yaşamak isteyen yabancıları çekti."

Antalya'da konut satışı verileri yükseldiğinde insanların akıllarına artan beton miktarı değil, modern ve estetik tasarımlarla öne çıkan, zengin sosyal imkanlar sunan, doğal çevreye saygılı yaşam alanları gelmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, "Kentin tüm paydaşları olarak bu bilinçle hareket edersek güzel Antalya dünyanın en gözde destinasyonlarından birisi olarak cazibesiyle fark yaratmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Konut fiyatlarında yükseliş sürüyor

Konut satışlarında artış

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)