BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntalya'da tarihi meydanlarda otlar yeşerdi----

Antalya'da tarihi meydanlarda otlar yeşerdi

Antalya'da tarihi meydanlarda otlar yeşerdi
25 Nisan 2020 - 15:06 www.finansgundem.com

Antalya, korona virüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizliğe büründü. Normal zamanlarda binlerce insanın dolaştığı caddeler, kuş ve kedilere yuva oldu

Antalya'da, koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarı çıkma kısıtlaması nedeniyle sessizliğe bürünen tarihi meydan ve turistik caddelerde, ayak basılmaması nedeniyle taşlar arasında ot yeşerdi. Normal zamanlarda binlerce insanın dolaştığı caddeler, kuş ve kedilere yuva oldu.
Koronavirüse yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Antalya'da tarihi meydanlar, cadde ve sokaklar sessizliğe büründü. Pandemi nedeniyle yaklaşık 5 haftadır insanların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması nedeniyle kentin simgeleri arasında yer alan tarihi meydanlarda parke ve kaldırım taşları arasında ot çıkmaya başladı. Normal zamanlarda binlerce insanın gezdiği, turistlerin hatıra fotoğrafı çektirdiği Cumhuriyet Meydanı, tarihi Saat Kulesi, Attolos Heykeli'nin yer aldığı Kazım Özalp Caddesi'ndeki meydanda, Arnavut kaldırımı olarak adlandırılan taşların arası otlardan yeşerdi ve bazı yerlerde papatya yetişti.
Tarihi Kaleiçi semtinin girişi olan Hadrianus Kapısı güvercinlere, Attalos Heykeli'nin önü de kedilere yuva oldu. Atatürk Caddesi'nde ve kaldırımda araç ile yaya olmadığı için rahatça gezen güvercinler, trafik lambasını da tüneme yeri olarak kullandı.
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle caddelerde polis, bisikletiyle, araçlarıyla ilerleyenleri kontrol edip, görev kağıdı sorguladı. Evden dışarı çıkamayanlar içinse sokaklarda dağıtım araçlarıyla gazete ve ekmek satışı yapıldı.



YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)