BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAntalya'da konut fiyatları 5 yılda yüzde 85 arttı----

Antalya'da konut fiyatları 5 yılda yüzde 85 arttı

Antalya'da konut fiyatları 5 yılda yüzde 85 arttı
01 Mart 2018 - 17:49 www.finansgundem.com

Türkiye'nin tatil merkezi olan Antalya'da konut fiyatları 5 yıl içinde hızlı yükseldi

Zingat.com, Antalya gayrimenkul piyasası ile ilgili önemli veriler paylaştı. Platformun açıkladığı Antalya Bölge Raporu'na göre, Antalya'da konut metrekare satış fiyatları son 5 yıl içerisinde hızlı bir ivme kazanarak yükseliş trendini sürdürdü.

Antalya hızla değerleniyor

Ocak 2013'te Antalya'da konut metrekare satış fiyatı 1.057 TL iken, bu rakam Ocak 2018'de 1.958 TL'ye ulaştı. Yani son 5 yılda konut metrekare artış oranı yüzde 85 civarında bir yükseliş sergiledi. Öte yandan Antalya satılık konut piyasasında son 1 yılda satılık konut fiyatlarının artış oranı yüzde 1,2 olarak belirlendi.

Konut geri dönüş süresi 19 yıl

Zingat.com'un Antalya Bölge Raporu verileri, Antalya'nın gayrimenkul geri dönüş (amortisman) süresi en hızlı olan şehirlerden biri olarak öne çıktığını ortaya koydu. Platformun verilerine göre, Antalya'da satın alınan bir konuta yapılan yatırımın, konutun kiraya verilmesi durumunda kira getirisiyle geri dönüş süresi 19 yıl.

Yabancıların ilgisi artıyor

Zingat.com'un Antalya Bölge Raporu'na göre, Antalya'da satın alınan 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 146 bin 920 TL ile 244 bin 900 TL arasında değişiyor. Aynı zamanda Antalya, İstanbul'dan sonra yabancıların en çok gayrimenkul satın aldığı şehir konumunda olmasıyla dikkat çekiyor. TÜİK verileri de platformun açıkladığı bu bilgiyle paralellik gösteriyor. TÜİK 2018 Ocak ayı verilerine göre, Antalya yüzde 61,7 oranı ile yabancılara konut satışında en fazla artışın yaşandığı il olarak öne çıkıyor.

Zingat Bölge Raporu nedir?

Zingat Bölge Raporu, bir bölgede yatırım yapmak, gayrimenkul satın almak, satmak ya da kiralamak isteyenlere uzun uğraşlar sonucu elde edebilecekleri bilgileri anında sunar. Bu raporla kullanıcılar il, ilçe, mahalle kıstaslarına göre yıl yıl konut satış ve kira fiyat trendleri, ortalama 100 metrekarelik bir konut için satış fiyatı ve kira değeri bilgileri, geri dönüş süresi (amortisman süresi) ve sosyo-ekonomik özellikler ile ilgili bilgilere ulaşır. Zingat Bölge Raporu, kullanıcılarının bu bilgileri ısı haritasında görüntülemesini sağlayarak, onların karmaşık tablo ve sayılarla meşgul olmadan kendi bütçelerine uygun bölgeleri kolayca belirleyebilmelerine imkân tanır. Ayrıca kullanıcılar bu özellik sayesinde harita üzerinde yer alan menü ile ulaşım, okul, hastane ve kafe gibi sosyal alanları da kolayca görüntüleyebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)