BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAntalya'da emlak sektörü Rus hakimiyetine geçiyor----

Antalya'da emlak sektörü Rus hakimiyetine geçiyor

Antalya'da emlak sektörü Rus hakimiyetine geçiyor
21 Kasım 2022 - 06:14 www.finansgundem.com

Son dönemlerde yabancıya konut satışında ilk sırada yer alan Antalya’da emlak ve gayrimenkul piyasası Rusların eline geçmeye başladı.

Antalya emlak pazarındaki Rus egemenliği giderek artıyor. Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde emlak ve gayrimenkul satışını yapan Rus firmalara her geçen gün bir başkası ekleniyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın verilerine göre 5 bin 514 yabancı sermayeli şirketin 962'si Ruslardan oluşuyor ve bu rakamın yüzde 6.5'i gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu verilere ek olarak kayıt dışı çalışan firmaların olduğu düşünülürse durumun ciddiyeti apaçık belli oluyor.

Dünya'dan Fikri Cinokur'un haberine göre Antalya'da faaliyet gösteren bir Rus şirketin yetkilisi, sektörde kayıt dışı çalışan sayısının çok fazla olduğunu kaydetti. Uzun zaman önce Antalya'ya yerleşen ve yaşamlarını turizm sektöründe çalışarak kazanan Rus vatandaşları zaman içinde emlak ve gayrimenkul piyasasında da söz sahibi oldu.

Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası’na kayıtlı 5 bin üyeden 3 bine yakını emlak sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu üyeler arasında ise sadece 10 Rus firması Emlakçılar Odası’na üye görünüyor.

Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar da, odaya kayıtlı yalnızca 10 Rus şirketi olduğunu fakat kayıt dışı çalışanların sayısının ciddi seviyeye ulaştığını kaydetti. Çağlar, emlak ve gayrimenkul sektörünün her anlamda denetlenmesinin ve kayıt dışı çalışmanın önüne geçilmesinin artık şart olduğunu ifade etti.

Alanya Emlakçılar Derneği Başkanı Özgür Erbaş ise, söz konusu probleme farklı bir çözüm önerisi sundu. Erbaş, Türkiye'de bu sektörde faaliyet gösteren her yabancı firmaya Türk ortaklık şartı getirilmesini öneri olarak sundu. Alanya'da yaklaşık 1200 tane kayıtlı emlakçı bulundupunu belirten Erbaş, sırf Alanya'daki kayıt dışı yabancı emlakçı sayısının 500'ün üzerinde olduğunun altını çizdi. Sektörde denetleme yapılmadığından yakınan Erbaş, gayrimenkul ve emlak sektöründe çalışmak isteyen yabancıların Türk firmalarla ortaklık yapma koşulu getirilmesini istedi. Erbaş, “Alanya’da inanılmaz oranda yabancı emlakçı var. Bunların büyük bölümü kayıt dışı çalışan Rus ve Ukrayna vatandaşları oluşturuyor. Yabancı emlakçıların Türk emlak şirketlerine yüzde 50 ortak olma zorunluluğu getirilmeli” dedi.

'Devlet denetimi şart'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası 41. Grup (Gayrimenkul Faaliyetleri) Meclis Üyesi Mustafa Ayanoğlu, Antalya’da, gayrimenkul sektöründe kayıt dışı emlakçı sayısının fazla olduğunu vurguladı. ‘Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi’ olmayanların mutlaka denetlenmesi gerektiğini anlatan Ayanoğlu, “Antalya Ticaret İl Müdürlüğü ile görüşerek emlak ve gayrimenkul sektörünün denetlenmesini talep edeceğiz. Elbette sadece Ticaret İl Müdürlüğü değil, Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik İl müdürlüğü tarafından da denetim yapılmalı” açıklamasında bulundu.

Bakan Nebati'den emlakta spekülasyon yapanlarla ilgili açıklama

 

Antalya, İstanbul ile yarışıyor

 

Rusya'da savaştan kaçış: Antalya'da apartlar da doldu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)