BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAntalya’da cenaze masrafları cep yakıyor----

Antalya’da cenaze masrafları cep yakıyor

Antalya’da cenaze masrafları cep yakıyor
06 Ocak 2023 - 11:29 www.finansgundem.com

Son dönemde arazi ve konutların hızla pahalandığı Antalya'daki arsa değeri artışı, mezar fiyatlarını da etkiledi. Tek kişilik mermer mezar 7 bin TL oldu. Kimi şirketler vatandaşlara kredi kartıyla taksit imkanı da sundu.

Antalya’da pandemi sürecinde yükselen konut ve arazi fiyatları, Rusya- Ukrayna savaşında kente gelen yabancılara yönelik satışlarla daha da arttı. Kentte 3 yılda konut yaklaşık 8 kat, arazi ise 5 kat pahalandı. Antalya’daki arsa değeri yükselişi, mezar fiyatlarına da yansıdı.

Konyaaltı’ndaki Uncalı Kent Mezarlığı’nda 2020’de 60 bin lira olan 24 metrekare aile mezarlığı, 250 bin liraya; 12 metrekare mezarlık da 30 binden 125 bin liraya yükseldi.

Kurşunlu Mezarlığı’nda ise 2020’de 30 bin lira olan 24 metrekare aile mezarı, bu yıl 120 bin; 12 metrekare mezar da 15 binden 60 bin lira oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl belirlediği aile mezarlığı satış bedelini 2023’te de sürdürme kararı aldı.

MERMER MEZAR 7 BİN TL

Cenaze nakli, yıkama ve defin hizmetlerinin belediye tarafından ücretsiz gerçekleştirildiği mezarlıklarda, yakınlarını kaybedenlerin firmalar aracılığıyla yaptırdığı kabir fiyatında da artış oldu.

Kabir yapım hizmeti veren şirketlerde geçen yılın ilk aylarında 1500 liraya satılan mermer mezarın fiyatı, bu sene 7 bin liraya yükseldi.

Mezar fiyatındaki artış sonrası kabir yaptıranlardan kredi kartıyla ödemeyi tercih eden fazlalaştı. Bazı şirketlerin iş yerinin camına ‘Kredi kartıyla hizmet verilir’ yazısı astığı görüldü.

Kabir yapım hizmeti veren firmaların temsilcileri, maliyet artışı ve mermer fiyatındaki yükselme nedeniyle mezar taşı fiyatının geçen yıla göre 4 kat pahalandığını belirtti.

Belediyenin ücretsiz hizmet verdiği defin işlemlerini şirketler aracılığıyla yaptırmak isteyenlerin ayırdığı ‘kefen parası’ bütçesi de arttı.

Şirketlerin 1 yıl önce 4 bin 750 liraya gerçekleştirdiği cenaze nakli, cenazenin yıkanması ve kefenlenmesi gibi hizmetlerin ücreti 7 bin lira oldu. Sadece kefen fiyatı ise yıl içinde 850 liradan 1100 liraya yükseldi.

Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?

 

İstanbul'da mezar yeri fiyatları dudak uçuklattı

 

38 yıl sonra mezarı açılacak! 100 milyonluk DNA testi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)