BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnne evladını, abla kardeşini ihbar etti----

Anne evladını, abla kardeşini ihbar etti

Anne evladını, abla kardeşini ihbar etti
09 Ağustos 2015 - 10:21 www.finansgundem.com

Hileli boşanarak yetim maaşı almaya çalışanların sayısı artıyor

SGK özel timleri şüpheli boşanmaları araştırırken en büyük yardımı boşanan kişinin ailesinden görüyor. SGK’ya yapılan ihbarların yüzde 80’inden fazlasını maaşı düşen anne ve diğer kızkardeşler yaptı. Babası ya da annesi vefat eden çok sayıda kadın, yetim maaşı alabilmek için kâğıt üzerinde eşinden boşanıyor. Ancak evlilik, fiilen devam ediyor. Bu durumun önüne geçmek için sahte boşanmalar, nitelikli dolandırıcılık kapsamına alındı.

Anlaşmalı boşanmaların tespitinde en çok SGK’nın ‘Alo 170’ hattına gelen ihbarlar yol gösterici oluyor. Alo 170 hattına, son 1 yılda yaklaşık 5 bin 500 anlaşmalı boşanma ihbarı gelmiş bulunuyor.

İhbarlarda ilk sırayı 819 ihbarla İstanbul alırken ikinci sıradaki şehir 710 ihbarlaZonguldak oldu. Bölgesel bazda ise 1.378 ihbarla Marmara Bölgesi ilk, 1.280 ihbarla Karadeniz ikinci sırayı aldı. İhbarlarda en alt sırada Doğu AnadoluBölgesi yer aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)