BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkesörlü takibinden FETÖ'cü değil yardımsever çıktı----

Ankesörlü takibinden FETÖ'cü değil yardımsever çıktı

Ankesörlü takibinden FETÖ'cü değil yardımsever çıktı
02 Haziran 2018 - 07:25 www.finansgundem.com

Ankesör soruşturması kapsamında gözaltına alınan asker E. Ü., telefonda konuştuğu kişinin yıllardır yardım ettiği bir kadın olduğunu söyledi. İfadesi alınan S. Ç. de bu ifadeyi doğrulayınca takipsizlik kararı verildi

FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasını açığa çıkarmak için başlatılan ‘ankesör soruşturması’ kapsamında mahrem imamların kendisine bağlı bulunan askerlerle ‘sabit telefon hatları’ üzerinden irtibat kurdukları belirlendi.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, il genelinde 477 adet sabit hat, büfe ve ankesörlü telefonların HTS kayıtlarını çıkartarak analiz çalışması yaptı. Bu çalışmada E. Ü. isimli askerin de ankesörlü telefonlardan arandığı tespit edildi. Savcılık, E. Ü. hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan soruşturma başlattı. Şüpheli asker ifadesinde, maddi durumu iyi olmayan bir kadına yıllardır yardım ettiğini, S. Ç.’nin bu nedenle kendisini aradığını anlattı.

YARDIM İÇİN ARIYORDUM

S. Ç. de ifadesinde, E. Ü.’yü 10 yıldır tanıdığını, bu kişinin çocuğunun ölümünden sonra kendisine yardım ettiğini, cep telefonunun bulunmadığı dönemlerde Şentepe semtindeki Merkez Camisi’nin yanında bulunan Türk Telekom bayisiden arayarak sıkıntılarını ilettiğini, E. Ü.’nün de sıkıntılarını giderecek şekilde kendisine yardımcı olduğunu söyledi. Savcılık, kadının ifadesinde anlattıklarının doğru olup olmadığını belirlemek için titiz bir çalışma sürdürdü.

ARADIĞI YERİ GÖSTERDİ

Savcılığın talebi üzerine S. Ç. aramaları yaptığı Telekom bayisinin yerini gösterdi. S. Ç.’nin bu bayiden sadece E. Ü. ile görüştüğü, ardışık olarak başka herhangi bir asker ile görüşme yapmadığı belirlendi. Soruşturma sonucu FETÖ bağlantısı tespit edilmeyen şüpheli asker hakkında 30 Mayıs tarihinde takipsizlik kararı verildi. Bu, ankesör soruşturmasındaki ilk takipsizlik oldu. (Hürriyet / Mesut Hasan Benli)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HTS02 Haziran 2018 22:26

    Ankesörlü diyerek darbeye katılmamıştır ve karşı çıkmış insanların subayların ve ailelerinin hayatını Karartiyorsunuz. Bu dünyada partili hakimlerden adalet beklemiyorlardir eminim ama Allah'ın adaleti şüphesiz sert olur. Allah'ın gücüne gidecek ve kamunun vicdanını sizlatacsk delilsiz deli saçması iddialarla insanları hapsetmeye son veriniz.