BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAnkara’nın en değerli arsası sahibini buldu----

Ankara’nın en değerli arsası sahibini buldu

Ankara’nın en değerli arsası sahibini buldu
09 Mayıs 2015 - 12:34 www.finansgundem.com

Emlak GYO'ya ait yaklaşık 125 bin m2 büyüklüğündeki arsanın satışı için “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesi düzenlendi

Emlak Konut GYO’ya ait Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi karşısında ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başlanlığı yanında bulunan yaklaşık 125 bin m2 büyüklüğündeki arsanın satışı için “Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi” ihalesi düzenlendi. İhalenin 2. Oturumunda en yüksek teklifi veren Pasifik Gayirmenkul Yatırım İnşaat A.Ş. – Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. iş ortaklığı ihaleyi kazandı.

Şirket yetkililerinden alınan bilgiye göre ihalede 4.194.550.000.-TL+KDV Satış Toplam Geliri üzerinden Emlak Konut GYO’ya %30 oranında gelir payı teklifi verildi. Buna göre arsanın satış bedeli 1.258.365.000.-TL+KDV olarak belirlendi.

ANKARA’NIN İSTİNYE’Sİ

Söz konusu arsa için son yılların en büyük ihalelerinden biri düzenlendi. Emlak Konut GYO’nun son ihalelerinden İstinye’deki arsa satış ihalesi, aynı ihale yöntemi ile bu ihale bedeline yakın bir tutar ile sonuçlanmıştı. Bu şekide bakıldığında Ankara’daki söz konusu arsanın ne derece değerli olduğu anlaşılmakta.

Ankara’nın kalbinde en merkezi noktasında yer alan arsanın büyüklüğü125 bin m2 olup, üzerinde 560 bin m2 emsal alanlı inşaat yapılabilmektedir. Arsa konumu, ulaşım imkanları ve yakın çevresiyle ön plana çıkmaktadır.

Ankara’nın en büyük, Türkiye’nin sayılı gayrimenkullerinden biri olacak olan projenin karma kullanımlı olarak ofis, rezidans,hastane,beş yıldızlı otel ve konuttan oluşması planlanmakta. Proje özgün mimarisi, büyüklüğü ve geniş peyzaj alanları ile Ankara’nın simgelerinden birisi olacak.

PASİFİK İNŞAAT

İhaleyi kazanan iş ortaklığında pilot konumundaki Pasifik İnşaat son yıllarda yaptığı önemli projeler ile gündemde. Son olarak yatırımcısı ve müteahhiti olduğu Ankara’daki Next Level AVM Ofis-Rezidans projesi mimarisi ve konumu ile dikkat çekiyor.

ÇİFTAY İNŞAAT

Ülkemizde maden sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan Çiftay İnşaat, Türkiye’de üstlendiği önemli projelerde sergilediği performans ile de sektörde köklü ve öncü kuruluşlar arasındaki yerini kısa sürede aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)