BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkaralı oligark Rusya’nın en zengini oldu----

Ankaralı oligark Rusya’nın en zengini oldu

Ankaralı oligark Rusya’nın en zengini oldu
04 Nisan 2019 - 13:32 www.finansgundem.com

Ankaralı oligark olarak tanınan işadamı Vladimir Potanin’in, 21 milyar dolarlık servetiyle Rusya’nın en zengini olduğu açıklandı.

TV kanalı Bloomberg, Rusya'nın en zengin kişisinin 'Ankaralı oligark' olarak bilinen Vladimir Potanin olduğunu açıkladı. Madencilik alanında faaliyet gösteren İnterros ve Nornikel şirketlerinin sahibi Vladimir Potanin'in şahsi serveti 21 milyar dolar olarak açıklandı. Potanin'in hayatında Türkiye'nin, özellikle de Ankara'nın önemli ve özel bir yeri bulunuyor. Potanin'in babası Oleg Potanin (1936- 2010) 1960'ların sonunda Ankara'daki Sovyet Büyükelçiliği'nde ticaret ataşesi olarak görev yaptı.

ANKARA'DA OKUDU

1961 Moskova doğumlu olan Vladimir Potanin, ilkokulu Ankara'daki Sovyet Büyükelçiliği'nin ilkokulunda okudu. İki ülke arasındaki ekonomik işbirliği kapsamında İzmir Aliağa Rafinerisi projesinde Potanin'in babası da görev aldı. Çeşme ve Alaçatı hayranı olan Potanin, genellikle bu iki tatil beldesinde ailesiyle birlikte tatil yapıyor. (Sabah)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)