BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkaralı mağazalar iş yaptı----

Ankaralı mağazalar iş yaptı

Ankaralı mağazalar iş yaptı
12 Ağustos 2013 - 07:15 www.finansgundem.com

Ankara Alışveriş Festivali ciroları ortalama yüzde 20 artırdı

Ankara'da 14 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Ankara Shopping Fest (Ankara Alışveriş Festivali) ilkinde olduğu gibi Başkent ekonomisine önemli katkı sağladı. Gezi Parkı olaylarının olumsuz etkisine rağmen 24 günlük festival döneminde Başkent'te cirolar ortalama yüzde 19,6 oranında artış gösterdi.
Ankara Shopping Fest'in ardından Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve piyasa verilerinden derlenen festival sonuçları açıklandı. Festivalin İstanbul Gezi Parkı'nda yaşanan olayların yansımasıyla bir haftalık rötarla merhaba dediğine dikkat çekilerek, eylemlerden olumsuz etkilense de Başkent'in ekonomik hayatına ivme kazandırdığı belirtildi. 14 Haziran-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşen festival boyunca, alışveriş merkezleri, perakendeciler ve cadde mağazalarında ortalama cirolar yüzde 19,6 oranında artış gösterdi.
BKM verilerine göre festival boyunca sadece kredi kartı ile yapılan harcama tutarı 2 milyar 500 milyon lira oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam, banka kartlarıyla  yapılan alışveriş de dahil olmak üzere 1 milyar 600 milyon lira idi.  Bu sürede Ankara'da gerçekleşen ortalama kredi kartı harcama artışı yüzde 56,3 oldu.
İndirimler vatandaşın yüzünü güldürürken indirim uygulayan mağazaların cirolarını arttırdı. AVM'ler ve cadde mağazalardan elde edilen bilgilere göre birçok sektörde geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artışlar olduğu gözlendi. Buna göre, en çok artış yüzde 38 ile mobilya dekorasyon sektöründe yaşanırken, onu yüzde 29 ile gıda sektörü takip etti. Elektrik ve elektronik eşya sektöründe yüzde 20, market ve alışveriş merkezlerinde yüzde 17, yemek sektöründe yüzde 16, giyim ve aksesuar ile hediyelik eşya sektöründe yüzde 14, konaklama sektöründe yüzde 13 ve havayolları sektöründe yüzde 10 artış yaşandığı kaydedildi.
"KIZILAY, SIHHİYE VE TUNALI HİLMİ ESNAFI GEZİ MAĞDURU OLDU"
Ankara Shopping Fest'e ilişkin verileri değerlendiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, festivalin öncelikli hedefleri arasında Ankara'nın marka şehir olarak tanıtılmasının yer aldığını belirterek, bu hedefe ulaşmada önemli mesafeler kaydedildiğini söyledi. Gezi olayları gölgesinde gecikmeli olarak
başlayan festivalin beklentilerin ötesinde bir başarı yakaladığını anlatan Bezci, "En çok ciro artışı mobilya sektöründe yaşanmış. Ankara'nın en önemli ekonomi dinamiklerinden Siteler'de ciddi artışlar yaşanması bizim için sevinç kaynağı olmuştur. Keşke aynı başarı olayların yoğun bir şekilde yaşandığı Kızılay, Sıhhiye ve civarı ile Tunalı Hilmi Caddesi'nde de kaydedilseydi. Maalesef bu bölgelerdeki arkadaşlarımız eylemlerin mağduru oldu." şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)