BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'daki astsubay cinayetinde saadet zinciri çıktı----

Ankara'daki astsubay cinayetinde saadet zinciri çıktı

Ankara'daki astsubay cinayetinde saadet zinciri çıktı
22 Kasım 2018 - 07:52 www.finansgundem.com

Ankara Çayyolu'nda geçtiğimiz ekim ayında işlenen bir cinayetin ardından saadet zinciri çıktı. Bir polis tarafından öldürülen astsubayın 200 kişiden yüksek kar vaadiyle 20 milyon lira aldığı belirlendi

Geçen ekim ayında Ankara Çayyolu’nda sağlıkçı Astsubay Abdurrahman Kaplan, Özel Harekat polisi Bekir Körkem tarafından beylik tabancasıyla vurularak öldürüldü. Körkem cinayet sonrası tutuklanırken öldürdüğü Kaplan’ın üzerinde Körkem’e ödeme yaptığına dair çok sayıda senet çıktı.

Fevzi Kızılkoyun'un Hürriyet'teki haberine göre Körkem’in Astsubay Kaplan ile terör örgütü PKK’ya yönelik Cizre-Nusaybin’de yürütülen hendek operasyonunda birlikte görev aldığı belirlendi. Körkem ifadesinde, “Cizre-Nusaybin’de şehit olan arkadaşlarımın intikamını aldım. Yaralanan arkadaşıma müdahale etmemişti” iddiasında bulundu. Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açarken Cinayet Büro ekipleri de olayı aydınlatmak için çalışma başlattı.

200 KİŞİ MAĞDUR

Polis yaptığı soruşturmada Körkem’in ‘titan’ benzeri saadet zinciri kurduğunu belirledi. Bunun üzerine savcılık Körkem hakkında “dolandırıcılıktan” da soruşturma başlattı. Cinayetten yargılanan Körkem hakkında dolandırıcılıktan açılan ikinci soruşturma Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Soruşturma dosyasındaki iddialara göre, Körkem yüksek kâr vaadiyle özel harekat polisleri ile aktif görevdeki askerlerden senet karşılığı para topladı, sisteme dahil olanlara ilk etapta yüksek paralar ödedi. Ancak yeni katılımlar olmaması nedeniyle saadet zinciri koptu ve Körkem ödeme yapmamaya başladı.

Körkem’in tutuklanmasından sonra para topladığı özel harekatçı polisler ile askerler şikâyetçi oldu. Körkem hakkında açılan dolandırıcılık soruşturması kapsamında şu ana kadar 20’nin üzerinde Özel Harekat polisi, emniyete giderek ifade verirken yaklaşık 200 kişinin mağdur edildiği öğrenildi. İfade veren Özel Harekat polisi T.M., Körkem’in yüksek kâr payı vaadiyle kendilerinden senet karşılığında para aldığını belirterek “Farklı tarihlerde 3 kez para verdim, toplamda 600 bin liraya yakın bir ödeme yaptım. İlk etapta yüksek kâr payıyla ödemeler yaptı, ardından ödemeler kesildi. Meslektaşımız olması nedeniyle elimizde avucumuzda ne varsa güvenip verdik, kredi çekip para verenler oldu” dedi.

Özel Harekat polisi K.Ö. ise Körkem’e 300 bin liraya yakın ödeme yaptığını belirterek “Marketler zinciri kurarak yüksek kâr payı dağıtacağını söyledi. Ödeme istedik, yapamadı. Sonra da cinayet işleyip tutuklanınca paramızı nerede nasıl alacağımızı da bilmiyoruz. Cinayeti de bu yüzden işlediğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

HESAPLARINI BOŞALTMIŞ

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede Körkem’in 20 milyon lira yakın para topladığı ortaya çıktı. Körkem’in cinayetten önce bankalardaki hesaplarında yüksek miktarda paralar çektiği ve şu anda hesaplarının boş olduğu da belirlendi. Savcılık ve polis 20 milyon liranın izini sürüyor. Bu amaçla Körkem’in cinayet öncesi banka hesaplarında çektiği yüksek miktardaki paraları ne yaptığı, banka hesaplarındaki hareketlilik ve para transferleri inceleniyor.

MARKETLERE HACİZ

Körkem’in, topladığı paraların bir bölümüyle Yenimahalle, Eryaman ve Mamak’ta “Kalelidağ” adıyla 3 süpermarket açtığı belirlendi. Körkem cinayetten tutuklanınca alacaklılar ellerindeki senetleri işleme koyarak 3 süpermarkete haciz işlemi başlattı. Tüm malları haczedilen süpermarketler kapandı. Levhaları halen duran süpermarketlerin içi boşaltıldı. Bir grup mağdurun avukatlığını yapan Umur Yıldırım kalan malları aldıklarını belirterek, “Ancak haczettiğimiz mallar müvekillerimden birisinin bile ödediği parayı karşılamıyor. 200 kişiden bahsediyoruz, en az ödeme yapan bile 100 bin lira vermiş” dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)