BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da reklam panolarında 'Susuz kalabiliriz' uyarısı----

Ankara'da reklam panolarında 'Susuz kalabiliriz' uyarısı

Ankara'da reklam panolarında 'Susuz kalabiliriz' uyarısı
04 Mayıs 2021 - 14:55 www.finansgundem.com

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce kentin çeşitli noktalarındaki reklam panolarına su tüketimiyle ilgili 'Susuz kalabiliriz. Ankara'da barajlarımızın yüzde 80'i boş' uyarısı yer alan afişler yerleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin farklı noktalarındaki reklam panolarına 'Susuz kalabiliriz. Ankara'da barajlarımızın yüzde 80'i boş' uyarısı yer alan afişler asıldı. Yan yana asılan afişlerde 'Dikkat, susuz kalabiliriz', 'Ankara'da barajlarımızın yüzde 80'i boş' ve 'Ankara baraj doluluk oranı yüzde 20' yazıları yer aldı.

Bir afişte ise suyu en çok tüketenlerin kimler olduğu açıklandı. Havuzunu dolduranlar, arabasını yıkayanlar, hobi bahçelerini sulayanlar ve tarımda vahşi sulama yapanların en çok su tüketenler olduğu belirtildi.

"YÜZDE 16'LIK BİR KESİM, SUYUMUZUN YÜZDE 52'SİNİ TÜKETİYOR"

Bu tüketim grubunun, 15 metreküp üzerinde su kullandığı belirtildi. Bu grubun, tüketim yüzdelerinin yüzde 52'sini oluşturduğu, abone yüzdesindeki oranının ise yüzde 16,22 olduğu bilgisine afişte yer verilerek, "Yüzde 16'lık bir kesim, suyumuzun yüzde 52'sini tüketiyor" denildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından belediye meclisinde geçen hafta sunulan 'Sosyal yardım alan ailelere suyun metreküp birim fiyatının 1 TL olması, 10 metreküp ve üzeri su kullanan abonelerin 7,5 TL, 15 metreküp ve üzeri su tüketimi yapan abonelerin ise 9 TL ödemesi' şeklindeki tarife teklifi, suya zam yapılmak istendiği iddiasıyla kabul edilmemişti.

İstanbul barajları düşüşe geçti

 

Uzmanından kuraklık uyarısı: Susuzluk bulaşıcı hastalıkları arttıracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)