BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da konuşulan sandık senaryosu----

Ankara'da konuşulan sandık senaryosu

Ankara'da konuşulan sandık senaryosu
19 Mayıs 2016 - 09:27 www.finansgundem.com

Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde Ankara kulislerinde konuşulan tek referandum iki sandık senaryosunu yazdı.

Dokunulmazlıklara ilişkin Anayasa değişikliği oylamasından referandum aralığı çıktı. Haziran ayında AK Parti'nin Meclis'e sunması beklenen partili cumhurbaşkanı modeli de referanduma kalabilir.

Peki bundan sonra ne olacak? İktidar kulislerinin nabzını tutan Selvi, AK Parti kurmaylarıyla tek referandum iki sandık senaryosunu konuştu. Selvi edindiği izlenimleri köşesine böyle taşıdı:

OYLAMADA SÜRPRİZ OLABİLİRMİŞ

"AK Parti’nin A Planı; başkanlık sistemi. Ama gerçekleşme ihtimali yüksek olan partili cumhurbaşkanlığı. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, haziran ayı ortasında partili cumhurbaşkanlığını Meclis’e getireceklerini söyledi. Partili cumhurbaşkanlığı, Meclis’ten referandum aralığında geçerse yeni bir durum ortaya çıkacak.

İki ayrı referandum mu olacak, yoksa tek referandumda iki sandık mı konulacak? Dün kulisler bu senaryoyu tartıştı. AK Parti kurmayları ile konuştum. Gerçekçi bulmadılar. Cuma günü yapılacak olan oylamada bir sürpriz yaşanabileceğini söylemekle yetindiler."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)