BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da ikinci baro kuruluyor----

Ankara'da ikinci baro kuruluyor

Ankara'da ikinci baro kuruluyor
19 Eylül 2021 - 15:44 www.finansgundem.com

İstanbul'dan sonra Ankara’da da 2 No’lu baronun kurulması için çalışmaları tamamlanırken, yeni baro için iki bin imza toplandı.

Yoğun tartışma ve protestoların ardından Meclis’ten geçen avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin avukatın imzasıyla, birden fazla baro kurulmasının önünü açan yasa Temmuz 2020’de yürürlüğe girdi.

Yeni yasa kapsamında ilk baro İstanbul’da kuruldu. Toplanan 2 bin imza 24 Eylül 2020’de Barolar Birliği’ne teslim edilerek, İstanbul 2 No’lu barosu tüzel kişilik kazandı. İstanbul’un ardından gözlerin çevrildiği Ankara’daki çalışmalar da bir yıl sonra tamamlandı.

İMZALAR TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NE VERİLECEK

Başkent'te ikinci baro için 2000 imza toplandı. İmzaların tasnif işlemleri tamamlandıktan sonra kuruluş dilekçesi Türkiye Barolar Birliği’ne verilecek. Böylece İstanbul'dan sonra da Ankara'da 1 yıl sonra ikinci baro kurma çalışmaları tamamlanacak.

Ankara’da 2 No’lu Baro’nun kurulması için dört kişilik kurucular kurulu oluşturulmuştu. Aydın Akpınar, Eyüphan Korkmaz, Yakup Erikel ve Mehmet Hakan Yılmaz’dan oluşan kurucular kurulu yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdürüyordu.

Polis fark etti, sahte avukat duruşmada yakalandı

Ankara Barosu'ndan müzik yasağına dava

Baro seçiminde Sedat Peker’e 7 oy çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)