BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da Gezi faturası 2 milyar TL----

Ankara'da Gezi faturası 2 milyar TL

Ankara'da Gezi faturası 2 milyar TL
19 Haziran 2013 - 12:38 www.finansgundem.com

ATO Başkanı Bezci, Gezi Parkı olaylarının yansımasıyla Başkent'te yaşanan olayların faturasının 2 milyar TL'yi bulduğunu söyledi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, İstanbul Gezi Parkı olaylarının yansımasıyla Başkent'te yaşanan olayların faturasının 2 milyar TL'yi bulduğunu söyledi. Eylemlerin insanlara, iş yerlerine ve kamu mallarına zarar verdiğini belirten Bezci, "Artık yeter, eylemler sona ersin" dedi.
Bezci yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 20 günden bu yana devam eden Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Ankara'nın cadde üzeri mağazaların yoğun olduğu Tunalı Hilmi, Kızılay, Meşrutiyet Caddesi, İzmir Caddesi ve civar bölgelerinde esnaf ve tüccarların iş yapamaz hale geldiğini kaydetti. Eylemlerin marjinal gruplar tarafından provoke edilmesiyle çok sayıda iş yerinin hasar gördüğünü hatırlatan Bezci, esnafın, tüccarın dükkanını açmadığı günler olduğunu kaydetti.
Eylemler nedeniyle günlük iş hacminin yüzde 70'ler civarında gerilediğini bildiren Bezci, şunları söyledi.
"Eylemlerin ilk günlerinde esnafımız sabahları iki saat ancak dükkânını açabiliyordu. Sonraki günlerde dükkânı açsa da müşterisi olmadı, çünkü sokaklarda eylem var. Dükkan kirasını, personelin maaşını, vergisini, sigortasını ödeyemeyecek duruma geldi. Esnaflarımız çalışanlarını ücretsiz izne ayırmak zorunda kaldı. Pek çok çalışan mağdur oldu, çünkü onların da hayatları var, ödenecek faturaları, kiraları var."
"VATANDAŞ ALIŞVERİŞ YAPMAKTAN ÇEKİNİYOR"
Eylemlerin tüm ülkede olduğu gibi Başkent'te de ticari hayati durdurduğunu anlatan Bezci, "Vatandaşların çoğu güvenlik kaygısı nedeniyle Kızılay'a inmeye çekiniyor. İnsanlarda alışveriş yapma hevesi de kalmadı" dedi.
"VERGİ VE SİGORTA PRİMLERİ SEKTEYE UĞRAYACAK"
Eylemlerin zararının sadece esnafın, tüccarın iş yapamamasıyla sınırlı olmadığını, vergi ve sigorta prim ödemeleri sekteye uğrayacağı için devletin zararı olacağına dikkat çeken Bezci, "Yaptığımız kaba hesaba göre bu eylemlerin Kızılay başta olmak üzere Ankara esnaf ve tüccarına zararı 2 milyar TL'yi buldu" diye konuştu.
"TÜRKİYE BİR BÜTÜN"
Türkiye'nin işçisi, memuru, esnafı, tüccarı ile bir bütün olduğunu ancak yaşanan son olayların bu birlik ve huzuru sarsar hale geldiğini ifade eden Bezci, "Bu toplumun esnafıyla, tüccarıyla, öğrencisiyle, memuruyla, doktoruyla, polisiyle bir bütün olduğunu unutmamamız gerekiyor. Yaşanan bu olumsuzlukların faturasını sonuçta bizler paylaşıyoruz" dedi.
Türkiye'de herkesin demokratik haklarını kullanmakta özgür olduğunu da belirten Bezci, bu haklar kullanılırken başkalarının haklarına da saygı duyulması gerektiğini hatırlattı. Bezci, eylemlerin Türkiye'nin imajına zarar verdiğini de ifade ederek, turizm gelirlerin de azalacağını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)