BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da doğal gaz kotaları artırıldı----

Ankara'da doğal gaz kotaları artırıldı

Ankara'da doğal gaz kotaları artırıldı
08 Ekim 2013 - 12:15 www.finansgundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'daki doğal gaz satış kotalarının 2 katına çıkarıldığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bakanlık konferans salonundaki Elektrik Enerjisi Teknolojileri ve Enerji Verimliliği kitabı tanıtımı ve Türkiye'nin Elektrik Enerjisi Sektörü Stratejisi Paneli öncesinde yaptığı konuşmada, kitabın ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Ankara'da doğal gaz satışındaki kota uygulamasını değerlendiren Yıldız, elektronik ve mekanik sayaç kullananlar arasında bir dengenin tutturulması ve vatandaş lehine olan uygulamaların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldız, şunları kaydetti:
"Dün akşam itibariyle vatandaşımız 160 milyon lira civarında avans niteliğinde doğal gaz satın aldı Ankara'da. Bu aslında faizsiz bir kredidir şirkete. Şirketin böyle bir talebi yok ama yine de vatandaşlarımız böyle bir teveccüh gösterdiler. Şimdi bakıyoruz daha fazla talep var. Şirketle de konuştum bunları 2 katına çıkartacaklar. Ekim ayında 135 liralık alıyorlardı, şimdi yaklaşık 270 liralık alacaklar. Kasım ayında ve aralık ayında da böyle olacak. Yani 2013 yılındaki bütün kotaları 2 katına çıkarıyoruz.
Normalde 1 ay içerisindeki kullanılabilecek bir doğal gazın şu anda 4 katı kadar bir alım imkanı vermiş oluyoruz. Şu anda doğal gazı stok yapmaya ihtiyaç yok. Doğal gazımız var, bu ödeme şekliyle alakalı bir düzenlemedir. Ama ben vatandaşımızın lehine bu düzenlemeleri yapmak zorunda olan birisi olarak çok fazla alıma şu anda ihtiyaç yok. Kendilerinin tasarruf edebileceleri paralar varsa tabiki bunları kullanabilecekler, herkes inisiyatifinde son derece serbest. Özel şirketin veya kamu hizmeti veren bir şirketin faizsiz kredilendirilmesi anlamına geliyor bu durum. Bakacağız belki 300-400 milyon liralık rakamlara ulaşacak. O yüzden vatandaşımız bunu belki daha da tasarruflu olacak bir yerde kullanabilir ama tercih kendilerinin. Dün akşam itibariyle kotaların 2 katına kadar doğal gaz alınabilecek."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)