BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara’da da maskeleri eczaneler dağıtacak----

Ankara’da da maskeleri eczaneler dağıtacak

Ankara’da da maskeleri eczaneler dağıtacak
10 Nisan 2020 - 14:26 www.finansgundem.com

İstanbul’da eczanelerde maske dağıtımının serbest bırakılmasının ardından Ankara’da da aynı yol izlendi. Maskelerin eczanelere ulaşmasının ardından İstanbul ve Ankara’da dağıtıma başlanacak.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Eczanelerde maske satışının yasaklanmasının ardından Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ve Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Arman Üney, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca ile görüştü. Görüşmede, maske temin süreci ele alındı ve ayrıca, Ticaret Bakanlığı tarafından eczanelere gerçekleştirilen denetimlerde haksız şekilde cezalar kesildiği belirtilerek, denetimlerin durdurulması ve eczacılara kesilen cezaların iptal edilmesi istendi.

Türk Eczacılar Birliği’nden yapılan duyuruya göre, Bakan Koca’nın, korona virüs hastalığı ile mücadelede birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olan eczanelerin, halka sağlanacak maske temini konusunda çok önemli bir rol oynayacaklarını ifade ettiği belirtildi.

Görüşmede, maske temin sürecinin yürütümü konusunda şu kararlar alındı:

Bugün, maskelerin eczanelere ulaşmasının ardından, ilk etapta İstanbul ve Ankara’da dağıtıma başlanacak.

Önümüzdeki günlerde, illerin büyüklüğüne göre yapılacak planlama ile diğer illerde de eczanelerden maske teminine başlanacak.

Bir eczaneye günlük 10 kutu

İlk aşamada yapılan planlamaya göre, maskeler depolar ve kooperatifler aracılığı ile, eczane başına günlük 10 kutu (500 adet) olacak şekilde ulaştırılacak.

Eczanelere verilecek olan maske sayısı, üretim adedine göre Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenecek ve vatandaşa atılacak cep mesaj eczanelere gönderilen maske sayısı ile orantılı olacak.

Eczanelerden maske temini uygulaması, kendisine kısa mesaj (SMS) gelen vatandaşlarımızın eczaneye başvurması ile gerçekleşecek.

10 günlük süre için 5 maske

Vatandaş kendisine gelen cep mesajı eczaneye göstererek ilk aşamada 7-10 günlük süre için 5 adet maske alabilecek.

Vatandaşın cep telefonuna gelen kod eczane tarafından Reçetem Sistemine girilecek.

Görüşmede, vatandaşa aynı zamanda PTT, pazar yerleri, market girişleri ve sanayide çalışanlara işverenleri tarafından verilen maskelerin verilmeye devam edilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)