BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'da 'asgari' zirve----

Ankara'da 'asgari' zirve

Ankara'da 'asgari' zirve
10 Kasım 2015 - 06:15 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu'nun, iş dünyası ile yapacağı toplantının ana gündemi asgari ücret artışı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrası ekonomi dünyasıyla buluşuyor. Ankara’da yapılacak zirveye, TOBB, TÜSİAD, TİM ve Türk-İş’in yanı sıra işadamlarının da katılması bekleniyor.

Hacer Boyacıoğlu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre toplantıda ekonomik konular değerlendirilecek, ana gündemin ise asgari ücret olması bekleniyor. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden önce de, Başbakan Davutoğlu iş dünyasıyla iki kez biraraya geldi. 7 Haziran seçimleri öncesinde işadamı Ali Kibar’ın evinde iş dünyası temsilcileriyle buluşan Davutoğlu, 1 Kasım öncesinde de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Güler Sabancı, Ali Koç, İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ve MÜSİAD Başkanı Nail Olpak gibi isimlerle görüşmüştü. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantıda iş dünyasının seçim ve ekonomiye ilişkin görüşleri dinlendi. Toplantıya katılan işadamlarının seçimlerden sonra da ekonomi gündemli olarak Başbakanla bir araya gelmeyi talep ettikleri, görüşme sonrasında basına yansıdı.

BU KEZ GÜNDEM SADECE EKONOMİ

Davutoğlu ile ekonomi dünyasının seçim sonrası ilk niteliği taşıyan görüşmesi “daha kapsamlı bir katılımcı listesiyle” yapılacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın da olacağı görüşmeye, ekonomi dünyası örgütlerinin yanı sıra daha önce olduğu gibi iş dünyasını temsilen de isimler katılacak. Son dönemki tartışmalar kapsamında asgari ücret artışının gündeme gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. 2015 yılı itibariyle 1300 TL’ye yükseltilmesi beklenen asgari ücrete yönelik olarak, iş dünyasından destek verilmesi talepleri var. Türk-İş ise 1300 TL’lik asgari ücrete “evet” diyeceğini açıkladı. Ekonomide yapılması gereken reformlar da değerlendirilecek. Davutoğlu’nun ekonomi kurmaylarının da görüşmede olacağı ifade ediliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)