BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara ve Suruç'takilerle aynı düzenek----

Ankara ve Suruç'takilerle aynı düzenek

Ankara ve Suruç'takilerle aynı düzenek
13 Ocak 2016 - 03:09 www.finansgundem.com

Sultanahmet'te 10 kişinin ölümü, 15 kişinin de yaralanmasına yol açan bombanın düzeneğinin Ankara ve Suruç'taki bombalarla aynı olduğu öğrenildi

Almanya'dan önceki akşam gelen 33 kişilik turist kafilesi, Galata’daki Manesol Butik Otel’e yerleşti. Grup 37 kişi olacaktı ama 4 turist son anda Türkiye’ye gelmekten vazgeçmişti. 33 turist dün sabah, rehber Sibel Şatıroğlu ile birlikte Sultanahmet’e geldi. Patlamadan dakikalar önce gruptaki turistlerin 11’i, Dikilitaş’ın karşısındaki bir dükkanda alışveriş yapıyordu. İTÜ İşletme Fakültesi mezunu rehber Sibel Şatıroğlu o anda canlı bombayı fark ederek, gruptaki turistlere Almanca “Kaçın” diye bağırdı. Turistlerin bir kısmı koşmaya başlarken canlı bomba saat 10.20’de kendini patlattı.

ANKARA, SURUÇ DÜZENEĞİ

Hürriyet'te yer alan habere göre patlama sonrası olay yerinde yapılan incelemede bomba düzeneğinin, Suruç ve Ankara saldırılarında da kullanılan düzenekle aynı olduğu tespit edildi. Etkisini artırmak için demir bilyeler ile inşaat demiri parçalarıyla güçlendirildiği, el yapımı patlayıcının, el bombası düzeneğiyle ateşlendiği kaydedildi.

8 SAVCIDAN İNCELEME

Patlamanın yaşandığı bölgede 2’si başsavcıvekili, toplam 8 savcının incelemesi tamamlandı. Adli işlemlerin sonlandırıldığı bölgede Fatih Belediyesi’ne ait araçlar temizlik çalışması yaptı. Saldırının ardından yaya ve araç trafiğine kapatılan Sultanahmet Meydanı 12 saat sonra açıldı.

SULTANAHMET GEÇEN YIL DA HEDEFTİ

6 Ocak 2015’te de Sultanahmet’te Turizm Polisi Şube Müdürlüğü’ne yönelik canlı bomba saldırısında polis memuru Kenan Kumaşçı şehit olmuş 1 polis de yaralanmıştı. Saldırıyı IŞİD’li Dağıstanlı Diana Ramazova’nın gerçekleştirdiği tespit edilmişti.

TANIKLAR ANLATIYOR: 3 DAKİKA ARAYLA KURTULDUM

Leyla Akçam:
Bir anda arkamı döndüm bir şeyler patladı. Havada bir şeyler uçuştu. 3 dakika arayla kurtuldum. Dumandı her yer hiçbir şey gözükmüyordu sadece bağrışmalar vardı.

Murat Manaz (otel çalışanı): Çalıştığım otelden meydana baktığımda büyük bir duman yükseliyordu. Aşağı inip olay yerini kontrol etmek istediğimde çok sayıda insanın koşuşturduğunu gördüm. 59 ambulans saydım. Polis ikinci bir bomba ihtimali üzerine meydanı boşaltmak için uğraşıyordu.

Dükkân sahibi bir görgü tanığı: Alev topu gibi bir ateş çıktı yukarıya doğru dediler. Dükkânlarda kırılan bir şey yok.

Fehmi Özyurt (Deri giysi satıcısı/ New York Times gazetesindeki anlatımı): Dışarı çıktık. Yerde insanları gördük ama bir başka patlama olur korkusuyla yaklaşamadık. Daha önce Sultanahmet’te bunu yaşamıştık.

İspanyol gazetesi El Pais’e konuşan bir görgü tanığı: Ziyaret için gittiğimiz Sultanahmet Cami yanındaki Dikilitaş’ın yakınında çok büyük bir patlama meydana geldi. İkinci bir patlama olacağı endişesiyle polis güvenlik önlemi aldı.

LODOS MİSAFİRİ

HIristiyan yardım kuruluşu olan Kurtuluş Ordusu isimli örgütün Doğu Avrupa sorumlularından olan Norveçli Jostein Nielsen, dün eşiyle birlikte Ayasofya Müzesini gezmek üzere geldiği Sultanahmet Meydanı’nda, dizinin altına isabet eden bir bomba parçası ile yaralandı. Moldovya’da yaşayan Jostein Nielsen ve eşi Magna Voje Nielsen’in kötü hava şartları nedeniyle uçuşlar ertelenince üç gündür İstanbul’da kaldığı öğrenildi. Norveç gazetesi VG’ye konuşan Magna Voje Nielsen, “Jostein bacağından tedavi oluyor. Ameliyat olacak. Nispeten iyi durumda, hastanede iyi bakılıyoruz” dedi. (DHA)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)