BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara, Konya ve Kayseri'de FETÖ operasyonu----

Ankara, Konya ve Kayseri'de FETÖ operasyonu

Ankara, Konya ve Kayseri'de FETÖ operasyonu
04 Temmuz 2017 - 10:01 www.finansgundem.com

Ankara Üniversitesi'nde ByLock kullandıkları gerekçesiyle 31 personel gözaltına alınırken, Kayseri'de ise 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli 21 subay hakkında da gözaltı kararı var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Üniversitesi'ne bu sabah opersayon düzenlendi. Üniversitede görevli 31 personel terör örgütünün şifreli haberleşme programı  ByLock  kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 

KAYSERİ'DE 100 GÖZALTI 

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturmada, örgütün  şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları belirlenen çeşitli  meslek gruplarına mensup 100 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şube  müdürlükleri ekiplerince zanlıların yakalanması için operasyon düzenlendi. Zanlılardan 64'ü gözaltına alındı. Diğer zanlıların yakalanması için  çalışmalar devam ediyor.

21 SUBAY İÇİN YAKALAMA KARARI
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na yapılan operasyonlarda gözaltına alınan askerlerin ifadesi doğrultusunda 2'si kıdemli yüzbaşı, 13'ü, üsteğmen, 6'sı teğmen olmak üzere 21 subay hakkında 'Anayasa'yı ihlal, Yasama organlarını engellemeye teşebbüs etmek, Hükümete karşı isyan, Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı. Bunun üzerine bugün polis tarafından eş zamanlı operasyon 14 asker gözaltına alındı. Örgüt içinde aktif rol aldığı ileri sürülen askerlerin evinde ve üs komutanlığında çalıştığı birimlerde aramaların sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)