BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara saldırısında şok detay!----

Ankara saldırısında şok detay!

Ankara saldırısında şok detay!
22 Mart 2013 - 16:38 www.finansgundem.com

Ankara’da Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi’ne yönelik bombalı saldırısıyla ilgili şok bir detay ortaya çıktı

Ankara’da Adalet Bakanlığı ile AK Parti Genel Merkezi’ne yönelik bombalı ve lav silahlı saldırıyı gerçekleştiren DHKP- C’li 3 teröristten Hasan B.’nin, eski Liman- İş Sendikası Genel Başkanı olduğu ve güvenlik güçlerince 'canlı bomba' olarak arandığı ortaya çıktı.
Geçen salı gecesi gerçekleştirilen çifte saldırının faillerinden oldukları ileri sürülen DHKP- C militanları Muharrem B. ve Murat B.’nin yakalandığı belirtilirken, diğer terörist Hasan B. ise her yerde aranıyor. Örgütün bir çok eylemine katılan Hasan B.’nin son olarak Suriye’ye giderek eğitim aldıktan sonra 'canlı bomba' eylemleri yapmak üzere Türkiye’ye giriş yaptığı belirtildi.
ESKİ SENDİKACI ÇIKTI
Güvenlik güçlerinin yakalamak için üst üste operasyon yaptığı Hasan B.’nin eski bir sendikacı olduğu ortaya çıktı. Hasan B., 1989’da yılında Liman- İş Sendikası Mersin Şube Başkanlığı görevinde bulundu. Mersin Limanı’nda birçok işçi eylemini yöneten Hasan B., 1991’de Liman- İş Sendikası Genel Başkanlığı görevine seçildi ve 1998’e kadar bu görevi sürdürdü.
Sendikacılık görevinden ayrıldıktan sonra DHKP- C içinde faal eylemlerine katıldığı, özellikle Mersin’deki eylemlerde ön saflarda yer aldığı ileri sürülen Hasan B.’nin, son olarak Suriye’ye giderek eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye geldiği belirtildi. Hasan B.’nin, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ve İstihbarat Şube Müdürlüğü’nce 'canlı bomba' olduğu ve her an eylem yapacağı bilgisiyle arandığı belirlendi.
DHKP-C’DE AKTİF GÖREV ALDI
Hasan B.’nin sendika yöneticiliğinden ayrıldıktan sonra DHKP- C örgütünün düzenlediği eylemlerde aktif görev aldığı polis kayıtlarında yer aldı.
Buna göre Hasan B., Mersin’de cezaevlerindeki tecridin kaldırılması eyleminde 10 kişilik Tutuklu Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) üyesinin 12 Mayıs 2006’daki eylemine katıldı. 'Tecriti kaldırın ölümleri durdurun' yazılı kırmızı yelekleri giyip, başlarına beyaz eşarp ve kırmızı bant bağlayan kadınların da katıldığı eylemde Hasan B., grup adına basın açıklaması yaptı. Gruba, camiden çıkan ülkücüler, 'Askerin polisin haklarını kim koruyacak?', 'Bunlar PKK’lı teröristler' diyerek tepki gösterdi eylemcileri yumrukladı.
TAYAD, Mersin’de 11 Aralık 2006’da kafesli eylem düzenlemek için ellerinde pankartlar, dövizler ve temsili kafesle Atatürk Caddesi’ne geldi. 10 kişilik grup tahta çıtalarla kafes kurup, "Gökteki yıldızlar değil, tecritin kalmasını istiyoruz" yazılı pankart açtı. Hasan B. de temsili olarak kafesin içerisine girerek, cezaevinden bir mahkumun gönderdiği mektubu okudu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)