BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara - İstanbul hızlı tren tarihi açıklandı----

Ankara - İstanbul hızlı tren tarihi açıklandı

Ankara - İstanbul hızlı tren tarihi açıklandı
26 Mart 2014 - 15:21 www.finansgundem.com

CDD Genel Müdürü Karaman, Ankara-İstanbul arası seyahat süresini 3,5 saate indirecek yüksek hızlı trenin 29 Mayıs'ta hizmete girebileceğini söyledi

 Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, yapımı tamamlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında gazetecilerle test sürüşüne katıldı. Karaman, Ankara-İstanbul YHT'nin test sürüşleri bittikten sonra mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

Ankara-İstanbul hattında 755 sanat yapısı yaptıklarını belirten Karaman, Köseköy-Gebze arasındaki bölümün 150 milyon euroluk AB hibesi ile yapıldığını ifade etti. Hattın 2015’te Marmaray’a bağlanacağını ve Halkalı’ya kadar ulaşacağını kaydeden Karaman, şöyle konuştu:

Günlük 16 sefer düzenlenecek

“Hat açıldıktan sonra Ankara-İstanbul arası seyahat süresi 3,5 saat olacak. İlk etapta günlük 16 sefer düzenlenecek. Marmaray’a bağlandıktan sonra her 15 dakika ya da yarım saatte bir sefer gerçekleşecek. Bilet ücretleriyle ilgili de bir anket çalışması yaptık. Vatandaşa, ‘Kaç lira olursa YHT’yi tercih edersin’ diye sorduk. 50 lira olursa hepsi ‘bineriz’ diyor. 80 lira olursa yüzde 80’i YHT’yi tercih edeceğini belirtiyor. Bunları değerlendirip bilet fiyatını belirleyeceğiz.

Hattın yapımı tamamlandı. Şimdi testlerini gerçekleştiriyoruz. Testler bittikten sonra yolcu taşımaya başlayacağız, 29 Mayıs olabilir. ‘Martta açarız’ dedik ama olmadı. Önemli olan tam anlamıyla güvenli bir şekilde hizmete girmesi."

"Seyahat oranları artacak"

Avrupa’da seyahat katsayısı 200 iken, Türkiye’de bu rakamın 20 olduğunu ifade eden Karaman, Türk insanının çok fazla seyahat etmediğini söyledi. Karaman, hızlı tren sefere başladıktan sonra seyahat oranlarının arttığını vurguladı.

"Eskişehir geçişi Marmaray'dan zor oldu"

Karaman, hattın hizmete girmesinin gecikmesinde, yapım sırasında hırsızlar ve kötü niyetli kişilerce 25 kez tellerin kesilmesi, tünellerin bir kez daha kontrol edilmesi, sinyal sisteminde çıkan birtakım sorunlar gibi nedenlerin etkili olduğunu söyledi. Karaman, özellikle Eskişehir geçişinin Marmaray'dan daha zor olduğunu ifade etti.

Hattın 4 milyar dolara mal olacağını belirten Karaman, bunun 2 milyar dolarını kredi olduğunu vurguladı.

Karaman, Ankara-İzmir YHT hattında ise Ankara-Afyonkarahisar arasında yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Hatların geçtiği yerlerde alt ve üst geçitlerin de kendileri tarafından yapıldığını anlatan Karaman, söz konusu iş için bu yıl bütçeden 50 milyon lira kaynak ayrıldığını kaydetti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)