BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara - İstanbul 3,5 saate düşüyor----

Ankara - İstanbul 3,5 saate düşüyor

Ankara - İstanbul 3,5 saate düşüyor
22 Mayıs 2014 - 15:42 www.finansgundem.com

TCDD Genel Müdürlüğü'nden Ankara-İstanbul YHT hattı ile ilgili açıklama geldi

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT hattı ile ilk etapta iki kent arası seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceğini bildirdi.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattının ilk etabı olan Ankara-Eskişehir kısmının 2009'da açıldığının anımsatıldığı açıklamada, Eskişehir-İstanbul (Pendik) kesiminin ise yapımının tamamlandığı, test ve sertifikasyon çalışmalarının bitme aşamasında olduğu kaydedildi.

Söz konusu hatta, haberlerde iddia edildiği gibi seyahat süresinin 4 saat 12 dakika olmayacağı belirtilen açıklamada, ilk etapta iki kent arası seyahat süresinin 3 saat 30 dakikaya düşeceği bildirildi.

Demiryolu terminolojisinde "hızlandırılmış tren" diye bir tanım bulunmadığının ifade edildiği açıklamada, 2004 yılında kaza yapan trenin konvansiyonel tren olduğu, bütün bilirkişi raporlarında da belirtildiği gibi kazanın nedeninin trenin hız aşımı olduğu hatırlatıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)