BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkapark'a harcanan para 6 FSM Köprüsü'ne bedel----

Ankapark'a harcanan para 6 FSM Köprüsü'ne bedel

Ankapark'a harcanan para 6 FSM Köprüsü'ne bedel
23 Temmuz 2022 - 08:14 www.finansgundem.com

Ankapark'ın yapımı yıllar sürdü ve yurt dışından Dinozor heykelleri dahil oyuncaklar getirilip monte edildi. Hayaller ‘Disneyland’ biçimindeydi ama sonuç demir yığını oldu. Ankapark'ta, en dikkat çeken bölüm 50.4 milyon dolarlık teleferik oldu.

Ulu Önder'in Ankaralılara emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği arazisinin 1 milyon 300 bin metrekaresine inşa edilen Ankapark'ta, en dikkat çeken bölüm 50.4 milyon dolarlık teleferik oldu. Yenimahalle'den kalkıp, hayvanat bahçesine gidecek olan teleferik, bölgede yapılacak otele de uğradıktan sonra, yolcularını Ankapark'a getirecekti. Ancak Hayvanat Bahçesi 2013'de kapatıldı, otel hiçbir zaman yapılmadı, Ankapark ise enkaz oldu. 50.4 milyon dolar ödenen 7.5 kilometre uzunluğundaki teleferik, bir gün bile çalışmadı ve geriye 30 metrelik direklerin enkazı kaldı.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, teleferiğin 30 metrelik direkleri var kendisi yok. Teleferik direkleri parkın her yanına yayılmış durumda. Bu enkazı görünce insanın yüreği sızlıyor. Yazık halkın parasına. Ankapark, Atatürk'ün Ankaralılara emanet ettiği Atatürk Orman Çiftliği'nin 1.3 milyon metrekaresine yapıldı.

Ankapark'a harcanan 801 milyon dolar ile 6 tane Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ya da 35 bin kilometre yol yapılabiliyordu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, teleferik için ihale tutarının o dönem 92 milyon 746 bin TL olduğunu ancak güncel tutarın 890 milyon TL'ye ulaştığını belirterek, “Bu teleferiğin tamamı yapılmış gibi Yenimahalle'den çıkıyor sonra yapılacak Hayvanat Bahçesi'ni gezmesi planlanıyor ama ortada teleferik yok, bu konuda da yargıya başvurduk'' dedi.

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, park içerisine kurulan teleferiğin Yenimahalle üzerinden bağlantılı olacağını, park çevresine de otel yapılması için girişimcilere arazi satılacağını söylemişti. Teleferik hattı hiçbir zaman kullanıma açılmadı.

Mansur Yavaş duyurdu: ANKAPARK belediyeye devredildi

 

Ankapark macerası 801 milyon dolar yedi!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)