BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnıtkabir ile ilgili yapılaşma iddiasına hükümetten yanıt----

Anıtkabir ile ilgili yapılaşma iddiasına hükümetten yanıt

Anıtkabir ile ilgili yapılaşma iddiasına hükümetten yanıt
18 Temmuz 2017 - 03:38 www.finansgundem.com

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planları' askıya çıktı. Mimarlar Odası, Anıtkabir'de yeni yapılaşma iddiasını ortaya attı. Adalet Bakanı Bozdağ ve Melih Gökçek iddiaları yalanladı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tartışma yaratacak ‘Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planları’ 7 Temmuz’da askıya çıktı. TMMOB Mimarlar Odası, askıya çıkan plan değişikliğine göre Anıtkabir’de yeni yapılaşmanın öngörüldüğünü iddia etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek "yeni yapılaşma söz konusu değil" derken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "Mimarlar Odasının çarpıtması var, onların söylediği gerçek değil" açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Mayıs 2016’da aldığı kararla 1/5000 ölçekli nazım 1/1000 ölçekli Anıtkabir Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları’nda değişikliğe gitmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Hürriyet'te yer alan haberde, bir yıl sonra askıya çıkarılan planla ilgili “Anıtkabir’de yeni yapılaşma olacak. Muhafız Bölüğü’nün olduğu alana Google’dan baktığımızda ağaç kesimlerinin olduğunu, yani alanın yapılaşmaya açıldığını görebiliyoruz. Anıtkabir’deki apartmanların kamulaştırılarak alana katılması gerekirken bu alan konut alanı olarak bırakılmış” dedi.

Candan şöyle konuştu:

“Şahsa ait alanların kamulaştırılarak Anıtkabir alanı ile birleştirilmesine karar verilmişti. Şimdi yeni planla bu ortadan kaldırıldı. Anıtkabir alanına katılması gereken bu alanın konut alanı olarak kullanılması kararı getirilmiştir. Bir başka değişiklik de ‘Anıtkabir Muhafız Bölüğü’ ile ilgili. 37 bin 960 metrekarelik alanda yıkılıp yeniden yapılması durumunda 0.3 emsal 12.50 yüksekliğinde yaklaşık 12 bin metrekarelik yapılaşma öngörülmüştür. Bu bölüm askeri alan adı altında gazino, spor salonu, yatakhane olabilir. Ayrıca, park alanı olarak gösterilen alan, askeri alan olarak belirlenerek yapılaşmayla karşı karşıya bırakıldı.”

BELEDİYEDEN YALANLAMA

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, yapılan açıklamada ise, “Alınan Meclis kararı, Anıtkabir’de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümdeki askeri lojmanların Savunma Bakanlığı’nın talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi” denildi. Açıklamada, plan değişikliğinde alanın, A ve B olarak iki parsele ayrıldığı, A parselinde hiçbir yapılaşma ve değişikliğin önerilmediği, B parselinde ise alanın park alanı olmasına rağmen üzerinde mevcut askeri lojman bulunması sebebiyle mevcut lojmanların daha sonra yıkılma ve benzeri bir durumla karşılaşılmaması için plan değişikliği yapıldığı vurgulandı. Yapılan açıklama ve haberler asılsız, bilgisiz ve gerçek dışı” denildi.

BOŞ ÇABA İÇİNDELER

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuyla ilgili, “Milli Savunma Bakanlığı bizden talep etti ve yapıldı. Yeni yapılaşma söz konusu dahi değil. Sadece mevcut askeri lojmanlar resmileşti. Bir kez daha, ideolojik düşünceleriyle hareket eden bir takım oda yöneticileri ve internet siteleri; halkı yanıltarak, algı oluşturma çabası içerisindeler. Ancak yine bilgisiz, belgesiz, yine boş çaba içindeler.”

HÜKÜMET'TEN İLK AÇIKLAMA

Bekir Bozdağ, Anıtkabir'in imara açılması diye bir konunun olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Melih Gökçek'in bir açıklaması var, orada detaylı bilgiler var. Anıtkabir'in imara açılmasını Ankara Büyükşehir Belediyesi veya herhangi bir belediye başkanının düşüneceğini tahmin etmiyorum. Mimarlar Odasının çarpıtması var, onların söylediği gerçek değil. Milli Savunma Bakanlığının kullanmakta olduğu lojmanlar var, o da Anıtkabir'in içinde değil, karşı tarafta. Melih Gökçek onunla ilgili bir konu olduğunu söyledi. Yeni bir inşaat falan değil."

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçekler18 Temmuz 2017 22:33

    oslamlıda mezara saygı, kabire saygı namustur. Osmanlı İmparatorluğu sadece atalarının mezarı talan oldu diye sefer ve savaş bile düzenlemiştir. Ki ister sev ister sevme Atatürkte Peygamber efendinin mekanına yağmalamaya gidenlere açık ve net Türkiye savaşa hazır mesajı vermiş müslüman devletleri arkasına %100 almıştır. Tarih okumayan bir uzmana sorun anlatsın.

  • Ali Ergül 18 Temmuz 2017 19:41

    Bunlar imara açar zihniyet riyakar.

  • Muhammet Cerit18 Temmuz 2017 14:17

    Haber gerçek veya gerçekdışı olabilir. Asıl mesele ne biliyor musunuz? Böyle bir haber duyduğumuzda artık "asla olamaz, imkansız, o kadar da değil, bu yanlışlığı asla yapmazlar" demiyoruz, diyemiyoruz. İçimizdeki masum kişiliği öldürdüler, hep iyi şeyleri yıkarak, yok ederek geldikleri için artık en kötü ve absurd şey bile inanılmaz gelmiyor. Hey siz! Bilerek, isteyerek ve planlayarak yani taammüden bu toplumdaki iyi niyeti öldürdünüz, elele verip toprağa da gömdünüz. Durum bundan ibarettir.

  • Muhammet Cerit18 Temmuz 2017 13:53

    Yazıyı okuyup aşağıdaki siyasal İslamcı yorumuyla tevil ettigimde, Allah'tan korkmayıp beton ve mezardan korkan şahısların o beton mezarı yıkma planını sinsice yaptıklarını anlıyorum. Yazı çok net.

  • fatih,islambul18 Temmuz 2017 09:52

    Allah herşeyi duyan gören bilen ve hiç unutmayandır Allahtan kork mayanlar kabirden mezardan beton yuvunundan korkarlar

  • Yakup18 Temmuz 2017 09:33

    Anıtkabir putlaştırılıyor, birisi rejim mi değişti diyor, rejimin değiştiği yok da bu ülkede putperestlik mi var onu anlamak zor...

  • Yakup 18 Temmuz 2017 09:29

    Bu mimarlar odasının başka işi yok mu, dedikodu, fitne, fesattan başka birşey üretme kabiliyetleri yok mu??

  • Çok az kaldı18 Temmuz 2017 09:03

    Az kaldi hemide cok az kaldi kıyametin kopmasına.....yobazlarla savaş kapıda

  • yürek ister18 Temmuz 2017 08:04

    niye katılmıyorsun. yalan mı Muhammet cerit'ın yazdıkları. ama sıkar. hele bir dokunulsun bakalm atamızın anıt kabir'ine .. naaşından bile korkuluyor, naaşından!!!

  • Muhammet Cerit18 Temmuz 2017 06:10

    Anayasa değişikliğiyle yeni rejim geldi ve sanırım eski rejimin simgelerini yavaş yavaş uok edecekler. Önce 29 ekim 23 nisan 30 Ağustos 19 mayis kutlamaları her seferinde kaldırıldı, sembolik olarak kuru bir törenle gecistirildi, halkın katılımı yer yer güvenlik guclerince engellendi, örneğin 29 ekimde veya 19 mayists eski meclisten yeni meclise yürüyüş yapmak isteyenler engellendi, lakin bu hafta tam 1 hafta süreyle 15 temmuz kutlandı. Benzer şekilde Atatürk orman çiftliğinin başına geleni hatırlayın. Benzerini Anıtkabir için düşünün. Önce yüksek gokdelenlerle çevirin etrafını, sonra biraz bahçeye el koyulur bir bakmışsınız ki en son sadece ortadaki kısım kalır. Böyleyken böyle.