BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAndroid zirvede BlackBerry dipte----

Android zirvede BlackBerry dipte

Android zirvede BlackBerry dipte
02 Nisan 2013 - 17:21 www.finansgundem.com

Araştırma şirketi Kantar Worldpanel tarafından açıklanan rakamlar şaşırtıcı bir tablo ortaya koydu

Akıllı sektör piyasasında dengeler yeniden değişiyor. Ancak bu değişimden en çok ve en az etkilecek  markalar kendini gösteriyor. 2012 ve 2013’ün son çeyreklerine ait rakamlar, Google ve Microsoft için tatmin ediciyken, Apple ve BlackBerry için uyarı niteliği taşıyor.
Microsoft’un sunduğu mobil işletim sistemi Windows Phone, Aralık-Şubat 2013 döneminde, geçtiğimiz yıl aynı döneme oranla satışlarında yüzde 52 artış göstermeyi başardı. BlackBerry ise satışlarında rekor denebilecek bir düşüşle yüzde 81’lik azalma yaşadı.
Android, 2013 itibariyle ABD’deki akıllı telefon satışlarının yüzde 51,2’sini ele geçirirken, bir yıl öncesine oranla yüzde 5,8’lik artış gösterdi. iPhone ise yüzde 47’den bu yıl yüzde 43.5’e geriledi.
BLACKBERRY'NİN ÜMİDİ '10'
Venture Beat’in haberine göre, mobil dünyasına sunulmasının üzerinden bir yıl geçmeyen Windows Phone, ABD piyasasında yüzde 4,1’lik paya ulaştı. İtalya’da ise şaşırtıcı bir büyümeyle sektörün yüzde 13.1’ini ele geçirdi.
BlackBerry’nin ABD’de geçtiğimiz yıl yüzde 3.6 olan payı ise 2013’te yüzde 0.7’e düştü. Bir zamanlar Nokia’nın tercihi olan Symbian ise ABD’de yüzde 0.1’lik piyasa payıyla ömrünün sonuna geldiğini gösterdi.
BlackBerry, iki ayda 1 milyon satılan Z10 modelinin yanı sıra klavyeli Q10 ile tekrar güç kazanmak istiyor. Her iki model de BlackBerry 10 OS işletim sistemi kullanıyor.
Kantar Worldpanel analisti Dominic Sunnebo, "BlackBerry Z10'un piyasaya sürülmesi, Kanadalı firmaya İngiltere'deki satışlarda büyük bir hız kazandırdı... Yeni telefon çok beğenilse de, şirketin tüketicileri kazanması zaman alacak" dedi. 
Kantar Worldpanel, her yıl sadece ABD’de 240 binden fazla akıllı telefon kullanıcısının katıldığı anketlerle piyasayı takip ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)