BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi'nden Kanal İstanbul kararı----

Anayasa Mahkemesi'nden Kanal İstanbul kararı

Anayasa Mahkemesi'nden Kanal İstanbul kararı
24 Aralık 2019 - 17:25 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi, Kanal İstanbul'un yap-işlet-devret modeli kapsamına alınmasına ilişkin düzenlemenin iptal istemini reddetti.

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamuoyunda tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesi hakkındaki başvuru için kararını verdi.

Yüksek Mahkeme, Kanal İstanbul'un Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli kapsamına alınmasına ilişkin düzenlemenin iptal istemini reddetti. AYM'nin kararı oy birliğiyle alındı.

CHP, YİD modeline ilişkin iptal başvurusu yapmıştı.

ÇED raporu kabul edilmişti
Kanal İstanbul projesine ilişkin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca uygun bulunarak dün kabul edilmişti. ÇED Raporu halkın önerilerini almak üzere 10 gün boyunca Bakanlıkta ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde halkın görüşüne sunulacak.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK24 Aralık 2019 20:59

    Kanalın geçeceği yakın bölgeler birleri tarafından çoktan satın alındı. Çok büyük rant dönüyor. Halklar layık olduklarını bulurlar.

  • Ziya24 Aralık 2019 20:17

    Arkadaşlar, lütfen,bu işi planlayanlarin amacı zaten işi inada bindirip vatandaş nezdinde destek bulmak idi ve görüyorum ki bu amaca ulaşılmış, bazı vatandaşlarımız araştırma dan uzmanları dinlemeden karar vermektedir,ikinci bir boğaz inşa ediyorsunuz!bunun sonuçları öyle basit değil, birkaç inşaatçı ,arazi sahibi rant elde edecek diye ,ulkemizin ve karadenizin güvenliğini tehlikeye atamayiz,ben böyle düşünüyorum,referandum yapılsın.ayrica prof.dr Naci Görür un yazılarını okuyun bu konu ile ilgili ve kanal istanbul -montrö anlaşması ilişkisini iyi araştırın.20,30 yıl sonrasını düşünün

  • Vatandaş 24 Aralık 2019 18:07

    Sol kafalardan bu millete fayda gelmez. Ne diyor rahmetli Turgut Özal "Ben bir icraat yapacağım zaman sol kafaların yazdıklarına bakarım, eğer hiç sesleri çıkmıyorsa o projeyi yapmam rafa kaldırırım... yarısının sesi çıkmıyor yarısının sesi çıkıyor ise o projeyi yeniler öyle yaparım... eğer bütün solcular projeyi engellemek için yaygara yapıyorlar ise hiç kimseyi dinlemem o projeyi aynen yapar ve bitiririm çünkü o proje memleket için hayırlara vesiledir."

  • Vatandaş 24 Aralık 2019 18:41

    Beğenmeyenler, ufku az olanlara diyorumki, boşuna debelenmeyin, nefesinizi boşuna harcamayın. İstesenizde, istemesenizde bu Kanal İstanbul yapılacak.

  • Tarık kamci24 Aralık 2019 18:04

    Avucunuzu yalarsiniz siz ancak kendiniz hizmet veremediniz hizmet verenin önünü kestirmez bu millet size.....