BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnayasa Mahkemesi'nden flaş karar----

Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar

Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar
15 Şubat 2013 - 19:15 www.finansgundem.com

Anayasa Mahkemesi CHP’nin açtığı dava üzerine, sağlıkçıları ilgilendiren bazı hükümleri iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP’nin açtığı dava üzerine, 700 bine yakın sağlık çalışanını yakından ilgilendiren 663 sayılı “Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların teşkilat ve görevleri hakkında KHK’nın” bazı hükümlerini iptal etti.
AYM, hastaların özel bilgilerinin istenmesine ilişkin düzenlemeyi anayasaya aykırı buldu ve iptaline karar verdi. CHP, hastaların sağlıkla ilgili verilerinin mahremiyetini, hasta ve insan haklarını ihlal eden veri paylaşımı düzenlemesinin anayasaya aykırı olduğunu savunmuştu.
SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÖZÜ KULAĞI AYM’DE
Türk Tabipler Birliği, (TTB) Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, (SES) Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Hemşireler Derneği, AYM, önünde KHK nöbeti tutuyordu. Sağlık çalışanlarının gözü kulağı hala Yüksek Mahkemede.
CHP’nin iptal istemini 14 Şubat Perşembe günü görüşen AYM’nin kısmen iptal kararı verdiği öğrenildi. AYM’nin, uzman alımları ve hastane birlikleriyle ilgili de iptal kararları aldığı bildirildi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • semih15 Şubat 2013 21:22

    devlet hastaneleri dökülüyor bir tane prof yok çoluk çocuk iş yapıyor bir sürü yanlış teşhis yeni sağlık bakanı derhal bu işi çözmeli.