BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAnalistlerden TL için karamsar tablo----

Analistlerden TL için karamsar tablo

Analistlerden TL için karamsar tablo
10 Ekim 2014 - 19:11 www.finansgundem.com

Bazı önde yabancı gelen analistlere göre TL’yi karanlık günler bekliyor

Önde gelen yabancı analistlere göre ABD tahvil faizlerinin artması hali hazırda bu çeyrekte ciddi gerileme yaşayan TL’yi kötü etkileyebilir. Kur yorumcuları Türkiye’nin dış sermayeye olan bağımlılığının TL’yi güçlenen dolar karşısında korumasız bıraktığını düşünüyor.

Bloomberg’ün haberine göre geçen çeyrekte en doğru tahminleri yapan 5 analistin tahmin medyanı, TL’nin dünden itibaren yıl sonuna kadar yüzde 0.5 gerileyeceği yönünde. Bloomberg’ün derlediği öngörülere göre, tahminler yüzde 3.6’lık yükseliş ila yüzde 5.4’lük düşüş arasında oldu.

Yatırımcının Kobani olayları ve ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırmasının yol açacağı sonuçları değerlendirdiği bir dönemde TL Ocak’ta gördüğü en düşük seviyenin yalnızca yüzde 5 uzağında. Credit Suisse Group AG’ye göre liranın kaderi Merkez Bankası’nın Fed’i takip ederek, sermaye çıkışını ve kayıpları engellemek için faizleri artırıp artırmamasına bağlı.

Bu çeyrekte liranın hareketlerini en iyi tahmin eden Londra merkezli Credit Suisse’in stratejisti Anezka Christovova “ Merkez Bankası daha ciddi kayıpları göze alamayacağı için zor bir yol ayrımındayız. Küresel durum beklediğimizden daha kötüye giderse, faiz artırma baskısı çoğalabilir. Ancak şu an bunu yapmaya hazır olup olmadıklarından emin değiliz” yorumlarını yaptı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)