BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAnalistlerden TCMB'nin olası adımlarına ilişkin beklenti----

Analistlerden TCMB'nin olası adımlarına ilişkin beklenti

Analistlerden TCMB'nin olası adımlarına ilişkin beklenti
10 Mayıs 2018 - 08:54 www.finansgundem.com

Garanti Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert ve TEB Yatırım BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte değerlendirmelerde bulundu

Garanti Yatırım Danışmanlığı Müdürü Tufan Cömert, Barış Esen'in Küresel Piyasalar programında 3 aylık USDTRY Swap Faizi ve TCMB fonlama maliyeti ilişkisini anlattı. 

"Kırmızı çizgi merkez bankamızın piyasayı nasıl fonladığı, o da şu anda yüzde 13.5 seviyesinde. Dolar Swap faizi dediğimiz, o da şu anda 15.5-16'lar arasında, 3 ay içerisinde TL'nin faizinin, swap'ta kullanılan faizin ne olduğunu, buradaki fonksiyonlarda hangi faizin kullanıldığını bize gösterir. Burada şunu iddia edebiliriz: piyasa 3 aylık süreçte faizin ne olacağını fiyatlıyor"

Şu anda swap faizinin 15.5, TCMB fonlama maliyetinin ise 13.5 olduğunu kaydeden Cömert, bu iki faizin paralelliğinden ötürü 200 baz puan faiz artışı beklediğini söyledi:

"Şu anda 15.5 yani 13.5 olan merkez bankası faizinin 200 baz puan üzerinde. Piyasa en az 200 baz puan faiz artacak diye net bir şekilde fiyatlıyor. Peki bu sağlam bir gösterge mi? Swap, Dolar/TL 'den, likiditeden ve bir sürü şeyden etkilenir. Ancak daha öncesine baktığımızda MB Faiz arttırmadan önce swap faizlerinde ciddi bir hareketlenme gözlemleniyor. Bunu şöyle de yorumlayabiliriz: MB genelde piyasanın arkasında kalıyor. O yüzden faiz artışlarımız daha şiddetli ve hızlı olmak durumunda kalıyor"

TEB Yatırım BNP Paribas Stratejisti Işık Ökte ise BİST Bankacılık Endeksi'nin Çarşamba günkü yükselişle önceki kayıplarının yüzde 20'sini geri aldığına dikkat çekerek faizlerde minimum 200 baz puan artış beklediğini kaydetti:

"Burada merkez bankamızın kur oynaklığını azaltması önemli. Aylık 200 baz puan bir aylık faiz eğrisinde fiyatlanan ben onun minimum gerçekleşeceğini düşünüyorum. Onun da yukarısında olabilir Çünkü Merkez Bankası enflasyon resminden ve kur oynaklığından hiç memnun değildir. Bunun için mutlaka bir şey yapacaktır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)