BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAnalistler uyarıyor: Fırsat kaçtı diye paniklemeyin!----

Analistler uyarıyor: Fırsat kaçtı diye paniklemeyin!

Analistler uyarıyor: Fırsat kaçtı diye paniklemeyin!
15 Temmuz 2021 - 12:36 www.finansgundem.com

24 günde değerini 10 kat artıran AXS için uzmanlar FOMO uyarısı yaptı.

Axie Infinity (AXS) fiyatı bir aydan kısa süre içinde yüzde 900'den fazla değer artışı yakaladı. Analistler FOMO'ya karşı uyarıyor.

Non-fungible token (NFT) destekli oyun ekosistemi Axie Infinity üzerinden satın alınan "sanal arazilerle" yüzde 9.000'den fazla kazanç elde edildiği açıklandı.

Illuvium'un kurucu ortağı Kieran Warwick tarafından paylaşılan tweet'te, 2020 ortalarında satın alınan bir sanal arazinin 28.000 dolara satıldığı belirtildi.

Yaptığı açıklamada Warwick, satın alınan sanal arazinin "tamamen spekülasyondan ibaret olduğunu" belirtirken, "ne olursa olsun, nadir bulunan bir arsa alırsam, bir miktar para eder" diye de ekledi.

Warwick, dört sanal arazi ekosistemine yatırım yaparken, yalnızca Axie Infinity ve Mars üzerinden gelir elde ettiğini açıkladı. Gelecek yıllarda "büyüyeceğini düşündüğü tüm oyunlarda yer almak istediğini" belirtti.

Herhangi bir varlıkta kıtlık görülmesi durumunda fiyatın yükseleceğini hatırlatan Warwick şu eklemeyi yaptı: 

10 bin yeni arazi oluşturulursa ve aniden bir milyon oyuncu ekosisteme dahil olursa, ortaya çıkan kıtlığın gerçek bir cazibe meydana getireceğini görebilirsiniz.

FOMO UYARISI

22 haziran tarihinde en düşük 2,85 dolardan işlem gören AXS, 15 Temmuz itibarıyla en yüksek 28,96 dolar değerine kadar çıktı. 24 günde kripto para biriminin değeri yüzde 913 oranında arttı.

Her iki hareketli ortalamanın (MA) yukarıya yöneldiği AXS/USD paritesinde, göreceli güç endeksi (RSI) 87 ile aşırı alım bölgesinin sınırlarında hareket ediyor. An itibarıyla boğalar yönlendiriyor gözükse de, analistler olası düzeltme hareketine karşı yatırımcıları uyarıyor.

Trader Michael van de Poppe, kısa sürede hızlı fiyat artışı gören AXS tokeni hakkında uyarıda bulundu.

Poppe sosyal medya paylaşımında, 24 günde yüzde 900'den fazla değer artışı elde eden AXS/USD paritesine temkinli yaklaşılması gerektiğini söyledi.

Paylaşımında Poppe, "şu noktada, elinizdeki altcoin'leri satıp AXS tokenine geçmeyin. Şu anda hareket etmek mantıklı değil" dedi. Halihazırda zirveyi görmüş olan AXS tokenine yatırım yapmanın FOMO, yani fırsatı kaçırma korkusuyla hatalı karar vermek anlamına geleceğini savundu.

FOMO İngilizce kökenli bir terim olan Fear of Missing Out’un kısaltması olup, Türkçe'de "fırsatı kaçırma korkusu" olarak adlandırılır. Kripto para sektöründe çoğunlukla kullanılan FOMO terimi, pişman olma duygusu için de kullanılmaktadır. FOMO, piyasalardaki büyük fırsatı kaçırma korkusudur.

Doge ve Ether'in çeyreklik kazancı

Dünya 2030’a kadar dijital euroyla tanışabilir

MASAK, FETÖ'nün kara parasının peşinde: Kripto izleri!

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)