BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAnalistler Merkez'in enflasyon tahminini nasıl gördü----

Analistler Merkez'in enflasyon tahminini nasıl gördü

Analistler Merkez'in enflasyon tahminini nasıl gördü
31 Temmuz 2018 - 12:20 www.finansgundem.com

Uzmanlar Merkez Bankası'nın bugün paylaştığı enflasyon tahminlerinin piyasa tahminlerine daha yakınlaştığını söyledi

Garanti Bankası Yardımcı Başekonomist Seda Güler Mert enflasyon raporunda açıklanan yeni tahminlerin piyasa beklentilerine yakın ve daha gerçekçi olduğunu, bunun da olumlu olduğunu belirtti. 

Mert, Bloomberg HT'ye konuya ilişkin olarak "Uzunca bir zamandan sonra Merkez Bankası'nın tahminleri piyasa tahminlerine daha yakın, bunu olumlu olarak düşünüyoruz.

Yıl sonu için enflasyon tahminimiz % 14, bu anlamda beklentimize yakın denebilir. Merkez Bankası biraz daha piyasa öngörülerine yakın, gerçekçi bir tahmin paylaştı." ifadesini kullandı. 

Risklerin yukarı yönlü olmaya başladığına dikkat çeken Mert "Çünkü ekmek zammı, elektrik ve doğalgaz zamları gündemde. Bunların eklenmesiyle son durumda enflasyon tahminimiz %15'e yaklaşacak gibi duruyor" ifadelerini kullandı. 

GCM Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan da benzer görüşü paylaşarak yeni enflasyon tahminlerinin piyasa beklentilerine daha yakın olduğunu ancak halen piyasa katılımcılarının birçoğunun beklentisinin altında olduğunu ifade etti.

Erkan "Merkez Bankası’nın bu noktada yeni tahminlerinin de enflasyonda düşüşü sağlamak sürecinde zorlu bir patikaya işaret ettiğini söyleyebiliriz. Mali politikalar “büyümeci” olmaya devam edebilir ve bu süreçte dezenflasyonist hareketler sınırlanabilir. Küresel likidite koşullarının sıkılaşıyor olması da bizim için bir risk olarak değerlendirilebilir. Bu noktadan sonra; Temmuz ve Ağustos enflasyon gerçekleşmelerine ve kur zımni oynaklık seviyelerine bağlı olarak enflasyon beklentilerinde herhangi bir ilave yükseliş söz konusu olur mu, ona bakacağız. Merkez Bankası’nın bir sonraki toplantısı 13 Eylül’de, oldukça uzun bir zaman dilimi var diyebiliriz. Bu süreç içerisinde gerek enflasyon beklentilerinde, gerekse de TRY oynaklığında stabilite sağlanması önemli görünüyor." yorumunu yaptı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)