BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAnalistler ECB'den faiz değişikliği bekliyor mu?----

Analistler ECB'den faiz değişikliği bekliyor mu?

Analistler ECB'den faiz değişikliği bekliyor mu?
29 Eylül 2014 - 08:23 www.finansgundem.com

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını yüzde 0,05 seviyesinde tutacağını tahmin ediyorlar

Avrupa Merkez Bankası'nın(ECB) geçen ay yaptığı sürpriz faiz indirimin ardından, bu hafta yapacağı toplantıda oranları sabit tutması bekleniyor.

Analistler, ECB'nin gösterge faiz oranını yüzde 0,05 seviyesinde tutacağını tahmin ediyorlar. Mevduat Faiz oranının yüzde -0,20 olarak kalacağını tahmin eden analistler, marjinal faiz oranlarında yüzde 0,30 olarak kalacağını düşünüyorlar.

ECB Başkanı Mario Draghi geçen hafta içinde yaptığı açıklamada, enflasyon hedefinin tehdit altında olduğunu hissetmeleri halinde ek geleneksel olmayan politika tedbirlerini kullanmaya hazır olduklarını birkez daha tekrarlamıştı. Draghi, bu konuda ECB'nin tüm üyelerinin aynı görüşte olduğunu ifade etmişti.

Toplantı sonuçları 2 Ekim perşembe günü TSİ 14:45'te açıklanırken, aynı gün TSİ 15:30'da ECB Başkanı Draghi tarafından düzenlenecek basın toplantısı yakından izlenecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)