BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAnadolu'nun ihracat hacmi yüzde 20 büyüdü----

Anadolu'nun ihracat hacmi yüzde 20 büyüdü

Anadolu'nun ihracat hacmi yüzde 20 büyüdü
31 Ekim 2018 - 16:22 www.finansgundem.com

2018’in ilk 9 ayında Anadolu’dan yapılan ihracat son 3 yılda %20 büyüyerek 26 milyar 333 milyon dolara ulaştı

Türkiye İhracatçılar Merkezi’nin (TİM) 2018 yılı 3. çeyrek verilerini inceleyen B2B e-ticaret plat-formu Xpann.com, ülkemizin Ege ve Marmara dışındaki bölgelerinin ihracat rakamlarındaki değişimi açıkladı. 2018’in ilk 9 ayında gerçekleşen toplam ihracatın %22’lik kısmını oluşturan Karadeniz, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin toplam ihracat rakamı 26 milyar 333 milyon dolara ulaştı. Anadolu’dan yapılan ihracatta Ankara ve Gaziantep başı çekerken, bu illeri sırasıyla Hatay, Adana ve Kayseri takip etti.

Anadolu’nun İhracat Kaplanları Hatay, Adana, Kayseri, Ankara ve Gaziantep’te…

Son 3 yılın ihracat rakamlarını da inceleyen Xpann.com'un araştırmasına göre, Hatay %51, Adana %20, Kayseri %17, Ankara %13 ve Gaziantep %9 büyüme gösterdi. Anadolu’nun ih-racat kaplanlarına ev sahipliği yapan illerin, 2018 yılının ilk 9 ayındaki performansları da göz doldurdu. Hatay’ın ilk üç çeyrekte 1 milyar 954 milyon dolar seviyelerine ulaşan ih-racatında, %24’lük artışla 1 milyar 102 milyon dolara ulaşan çelik ve çelik ürünleri öne çıktı. Başkent Ankara’nın geçen yılın ilk 9 ayındaki ihracatında kimyevi maddeler %21, makine ve aksamları %20, otomotiv %26 ve savunma sanayisi %27 büyüme gösterdi. Türkiye’nin en büyük halı üreticisi konumundaki Gaziantep’te ise halı ihracatı %6 artarak 1 milyar 117 milyon dolar seviyelerine yükseldi. Tekstil ve hammadde ihracatı ise %9 artışla 1 milyar 114 milyon dolar oldu. İhracattaki sürdürülebilir büyümenin en önemli unsurlarından olan e-ihracat alanında Avrupa ile Türkiye arasında köprü kurmayı hedefleyen Xpann.com ise, Haziran ayıdan bu yana Türkiye dahil tüm Avrupa kıtasında 736 bin üreticiye ait 46 bin farklı kategoride 2 milyon 300 bin ürün listeledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Xpann.com Kurucusu Bayram Filikci, “Üreticilerimiz artık daha büyük bir güven ve azimle ihracat yapıyor. Teknolojik yeniliklere uyum sağladıkça yabancı üreticilerle rekabet eder seviyeye geliyor” dedi. Xpann’in işletmelere Avrupa ülkeleri ile ticaret yapma fırsatı sunduğunu belirten Filikci, şunları aktardı: “Yerli üreticiden büyük bir ilgi gördük. Gerek ücretsiz sunduğumuz SEO uyumlu altyapı hizmetleri gerekse satış süreçlerinde sağladığımız destek ile üreticimizin ihtiyaçlarını karşıladık.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)