BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAnadolu Sigorta’dan Arya Kadın Platformu ile anlamlı iş birliği----

Anadolu Sigorta’dan Arya Kadın Platformu ile anlamlı iş birliği

Anadolu Sigorta’dan Arya Kadın Platformu ile anlamlı iş birliği
28 Ocak 2021 - 11:27 www.finansgundem.com

Anadolu Sigorta, Arya Kadın Yatırım Platformu ile yaptığı iş birliği kapsamında kadınların iş hayatında ve sosyal yaşamda destekçisi olmayı sürdürüyor.

Anadolu Sigorta, Türkiye’nin ilk kadın odaklı yatırım platformu olan Arya ile önemli bir iş birliğine imza attı. Kadınların iş hayatında ve sosyal yaşamda destekçisi olmayı sürdüren Anadolu Sigorta, Arya’nın iletişim ağında bulunan kadın girişimcilere, yatırımcılara ve üyelere özel online eğitimler veriyor. “Sigortacılıkta Bildiklerimiz Aslında Bilmediklerimiz Olabilir mi?” başlığı altında ilk eğitimle Arya Challenge Club üyeleriyle buluşan Anadolu Sigorta, bu iş birliği kapsamında toplam 5 adet interaktif online eğitim gerçekleştirecek.

Arya Kadın Yatırım Platformu’nun, toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini toplumun her kesiminde yaygınlaştırarak, kadınları sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirmek için çalıştığına dikkat çeken Anadolu Sigorta 1. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, kadın girişimcilere doğru bilgi ve bağlantı sağlayarak yatırımlarını büyütmelerine rehberlik eden Arya ile iş birliğinin, Anadolu Sigorta’nın toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı yaklaşım ve uygulamaları açısından da önem taşıdığının altını çizdi. Tiryakioğlu “Anadolu Sigorta’da 1300’ün üzerinde çalışanımız içinde, kadın çalışan oranımız yüzde 52 seviyesinde. Yönetim ekiplerimizde kadın sayısının artmasına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultudaki iş birliğimiz kapsamında Arya’nın 2021 yılında gerçekleştireceği, kadın girişimciliğinin sürdürülebilir olması kapsamında desteklenmesi için sürdürdüğü çalışmalarının ana sponsorlarından olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

“Bana bir şey olmaz, anlayışına karşı sigorta bilinci oluşturacağız”

Tiryakioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “İş birliğimiz kapsamında gerçekleştireceğimiz “Sigortacılıkta Bildiklerimiz Aslında Bilmediklerimiz Olabilir mi?” ve “Bana Bir Şey Olmaz Deme” eğitimlerini Arya iletişim ağında bulunan özel girişimci, yatırımcı ve üyelerle buluşturmaya devam edeceğiz. Sigorta sektörünün önemli sorunlarından birisi, ne yazık ki toplumda sigortanın hala bir ihtiyaç olarak görülmemesi. Eğitimlerimizin konu başlıkları arasındaki ‘Bana bir şey olmaz’ anlayışının artık değişmesi gerekiyor. Ne yazık ki bazen sigortanın önemi bir sorun ya da hasar ile karşılaşınca anlaşılıyor. Bu konuda bir bilinç oluşturmak sigorta sektörünün ve şirketimizin öncelikli hedeflerinden biri. Eğitim serimizde, uzman yöneticilerimiz sigortacılığı gerçek hayattan hikayeler ve örnek senaryolar ile anlatacak. Katılımcılar etkileşimli derslerimizde sigortacılık ile ilgili akıllarındaki soru işaretlerine yanıt bulacaklar. Günün sonunda, kadın girişimcilerimizi, dileriz hasar ile karşılaşmadan, ihtiyaçlarına uygun sigortacılık ürün ve hizmetlerin bilinci ile gerekli önlemleri almaları yönünde desteklemiş olacağız.”

Arya Kurucu Ortağı Münteha Adalı konuyla ilgili olarak, “Sosyal bir girişim olan Arya’nın ana sponsorlarından Türkiye İş Bankası, 2018 yılından bu yana kadın girişimciliğinin en büyük destekçilerinden biri olmaya devam ediyor. Anadolu Sigorta’nın da destekçimiz olarak bizlere katılmasından çok mutluyuz” açıklamasında bulundu.

Anadolu Sigorta, Açık Sigortacılık Platformu ile 'InsurTech Ekosistemi'ni büyütecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)