BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAnadolu Sigorta prim üretimini 8 milyara yükseltti----

Anadolu Sigorta prim üretimini 8 milyara yükseltti

Anadolu Sigorta prim üretimini 8 milyara yükseltti
23 Şubat 2021 - 23:57 www.finansgundem.com

95 yıllık sigortacılık geleneğini pandemi sürecinde dijital sigortacılık deneyimi ile birleştiren Anadolu Sigorta karını yüzde 14 oranında artırmayı başardı.

Anadolu Sigorta, yılın ilk yarısından sonra canlanan ekonomik aktivitenin de desteğiyle ivme yakaladığı prim üretimini yılsonu itibarıyla yüzde 21’lik bir artışla 8 milyar liraya yükseltti.

"GENEL MÜDÜR'ÜN MESAJI" BAŞLIĞIYLA DUYRULDU

Genel Müdür Mehmet Şencan, KAP’ta yayınlanan faaliyet raporunun “Genel Müdür’ün Mesajı” başlığı altında yaptığı değerlendirmede, “2020 yılsonu itibarıyla yüzde 11.8 pazar payına sahip olan şirketimiz, kamu şirketlerinin birleşmesi sonucunda üretimde üçüncü sırada yer almıştır” dedi.

"TOPLAM AKTİF BÜYÜKLÜĞÜMÜZ 12 MİLYAR TL'YE UAŞMIŞTIR"

Şirketin bu dönemde elde ettiği teknik kârın yüzde 41.2’lik kısmı kara araçları branşından kaynaklanırken, bu branşı sırasıyla yüzde 24.4 payla hastalık-sağlık, yüzde 20.8 payla kara araçları sorumluluk branşı takip ettiğini vurgulayan Şencan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Teknik kâr toplamı bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında artış kaydetmiştir. Teknik olmayan bölümden aktarılan yatırım geliri toplamı ise 1 milyar TL seviyesindedir. Net kârımız yüzde 14.3 artışla 460.6 milyon TL olmuş; toplam aktif büyüklüğümüz ise 12 milyar TL’ye ulaşmıştır.”

Anadolu Sigorta Akademi ile Anadolu Sigorta’da yeni bir dönem başlıyor

 

Anadolu Sigorta prim üretimi 900 milyona ulaştı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)