BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAnadolu Sigorta, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi’ni tamamladı----

Anadolu Sigorta, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi’ni tamamladı

Anadolu Sigorta, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi’ni tamamladı
18 Aralık 2020 - 13:45 www.finansgundem.com

Anadolu Sigorta sürdürülebilirlik yolculuğunda önemli bir adım daha atarak, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi. Anadolu Sigorta, 2020 yılı Nisan ayında başlattığı projeyi Kasım ayında tamamladı.

Sorumlu sigortacılık bakış açısıyla sunduğu ürün ve hizmetleri, topluma ve müşterilerine fayda sağlamak amacıyla geliştiren Anadolu Sigorta, çevresel ve sosyal risk yönetimi konularını da sigortacılık faaliyetlerine entegre etti. “Sorumlu Yatırım” ve “Çevresel ve Sosyal Etkilerin Yönetimi” politikalarını yayımlayan Anadolu Sigorta, bu alandaki hassasiyetini ve taahhütlerini de ortaya koydu. Şirket, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi kapsamında sigortalama işlemlerini yürütmeden önce söz konusu faaliyetleri, taşıdığı çevresel ve sosyal risk potansiyeli açısından da değerlendirmeye tabi tutacak.

Gelecek dönemde çevresel ve sosyal açıdan toplum ve doğa için geri dönüştürülemez riskler içerdiği düşünülen alanlarda sigortalama ve yatırım faaliyetlerinde bulunmayacaklarını açıklayan Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, bu faaliyet alanlarının belirtildiği “Yasaklı Faaliyet Listesi”nin hem sigortalama hem fon yönetimi süreçleri için geçerli olacağını ifade etti. Uluslararası standartlar ve iyi uygulamalar ile uyumlu olarak kurgulanan Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi’nin hayata geçmesiyle birlikte Türkiye’de ve sektördeki öncü rollerini sürdürdüklerini belirten Tiryakioğlu, “Sürdürülebilirlik anlayışını şirket politikalarımıza dahil ederek pek çok proje geliştirdik. Uzun zamandır gündemimizde olan bu konuyu Sürdürülebilirlik, Çevre ve İklim Değişikliği gibi politikalar yayımlayarak, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetim Sistemi Projesi ile devam ettiriyoruz. Ekonomik performansın yanı sıra çevresel ve sosyal etkilere yönelik performansın da paydaşlarla şeffaf biçimde paylaşıldığı yıllık Sürdürülebilirlik Raporlamalarımızın yanında, Çevresel ve Sosyal Risk Yönetimi Sistemi projemizin de sektörümüz açısından rehber oluşturacağına inanıyoruz” dedi.

Anadolu Sigorta Datathon Challenge’ta kazananlar belli oldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)