BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAnadolu Grubu Migros'a talip mi?----

Anadolu Grubu Migros'a talip mi?

Anadolu Grubu Migros'a talip mi?
29 Nisan 2013 - 12:25 www.finansgundem.com

Anadolu Grubu’nun Migros ile ilgilendiği yönünde haberlere birinci ağızdan yanıt geldi

Türkiye perakande sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Sektörden son günlerde önemli satınalma haberleri geliyor. Yıldız Holding, DiaSA’yı alarak perakande sektöründeki payını büyütmek için önemli bir adım attı.
Uzun süredir Fransız ortağı ile anlaşmazlık içinde olduğu bilinen Sabancı Grubu’nun CarrefourSA’da karar aşamasında olduğu gelen bilgiler arasında. The Wall Street Journal Türkiye’nin edindiği bilgilere göre ortaklıkta ağırlık kazanan son senaryoda Sabancı Grubu, CarrefourSA’da çoğunluk hisseyi alacak; böylece hem yönetimde söz sahibi olacak hem de yola aynı marka ile devam edebilecek.
Tüm bu gelişmelerin ortasında gözler Migros’a çevrilmiş durumda. Migros’u 2008′de Koç Grubu’ndan alan BC Partners fonunun 5 yılın ardından, hisse satımını değerlendirmeye alabileceği  beklentilerini artırmış durumda.
Bu nedenle bir süredir Migros’la birçok grubun ilgilendiği iddia ediliyor. Son olarak Anadolu Grubu’nun Migros ile ilgilendiği yönünde haberler basında yer aldı.
Satınalma birleşme haberlerine yer veren Merger Market’ta bugün yer alan bir haberde Anadolu Grubu’nun Migros ile görüşmelere başladığı belirtildi.
Konuya ilişkin olarak The Wall Street Journal Türkiye’ye konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan haberleri kesin bir dille yalanladı. Özilhan, “Herhalde bize yakıştırıyorlar. Ama haberler tamamen dedikodu” dedi. Özilhan, Migros ile görüşme yapmadıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)