BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAmsterdam Belediyesi artık vejetaryen olacak----

Amsterdam Belediyesi artık vejetaryen olacak

Amsterdam Belediyesi artık vejetaryen olacak
20 Mayıs 2019 - 16:46 www.finansgundem.com

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Belediye Meclisi bundan böyle düzenleyecekleri resmi etkinliklerde vejetaryen bir menü sunacaklarını duyurdu.

Hayvan Partisi (PvdD) tarafından bir süre önce gündeme getirilen ‘resmi etkinliklerde vegan menü servis edilsin’ önerisi, Amsterdam Belediye Meclisi'nde kısmen kabul edildi. 

Meclisin çoğunluğu, bu önerinin ‘fazla ileri gittiğini’ savundu ancak vejetaryen menüyü destekledi.

Karara göre hayvansal gıda içermeyen yiyecekler yerine şimdilik sadece vejetaryen gıdalar servis edilecek. Ayrıca karara göre, konuklar hâlâ et ve balık yiyebilecekler ancak bunu önceden belirtmeleri gerekecek.

SÖZLEŞMELER YENİLENECEK

Karar belediye meclisi tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe girecek. Öte yandan kural gereği yemek şirketleriyle yapılan sözleşmeler 1 Ocak itibariyle geçerli olduğu için, yeni düzenin yılbaşından itibaren tam anlamıyla uygulanması bekleniyor. 

Kamuoyuna et tüketiminin azaltılması çağrısı yapan PvdD, Hollanda meclisinde de beş milletvekiliyle temsil ediliyor. PvdD, et yemenin sadece kalp ve damar hastalığına yol açmadığını aynı zamanda çevre için de zararlı olduğunu savunuyor.

Belediye Meclisi vejetaryen standartları benimseyen ilk resmi kurum değil. Geçen sene de Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı da benzer bir uygulamayı hayata geçirmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)